Bitcoin-apps

Bitcoin-apps voor je iPhone: wallets, koersgrafieken en meer

Bitcoin is hot en dat geldt ook voor andere cyptovaluta. We zetten goede Bitcoin-apps voor je op een rijtje, waarmee je je cryptomunten kunt beheren en de koersen kunt volgen.

De Bitcoin-koers stijgt en dat geldt ook voor de koorts rondom de Bitcoin, Ethereum en andere cryptocurrencies. Het is lastig te voorspellen hoe het op de lange termijn gaat, maar op dit moment kun je niet om de Bitcoin en de vele andere digitale muntsoorten heen. De digitale cryptomunt is hot and happening en dat is voor ons aanleiding om eens te kijken naar goede Bitcoin-apps voor de iPhone.

Bitcoin-apps voor je iPhone

Er zijn allerlei apps voor Bitcoin, Ether en andere cryptomunten. Het is supergemakkelijk geworden om Bitcoin aan te schaffen en in een wallet-app te bewaren, maar zoals met alle riskante beleggingen loop je wel de kans dat het op een gegeven moment instort of slechter gaat met de koers. Bovendien moet je oppassen voor diefstal, dus is het belangrijk om je digitale bezit goed te beschermen. Betalen met Bitcoin is tegenwoordig op allerlei plekken mogelijk, maar de vraag is of dat wel slim is. Nu de koers zo snel stijgt is het misschien beter om op je investering te blijven zitten. Je bewaart je Bitcoin in een digitale wallet, in de cloud, op een personal computer of op een speciale USB-stick.


Met deze apps regel je het allemaal. Check wel goed of de beloofde beveiliging van de app deugt. Wat wij alvast voor je hebben gedaan is controleren of de app nog regelmatig wordt bijgewerkt en in ieder geval in 2020 of 2021 nog een update heeft gekregen.

Bitcoin volgen zonder portefeuille
Wil je gewoon de Bitcoin koers volgen zonder een portefeuille te beheren? Dat kan met de Aandelen app van Apple. Bekijk in onze tip hoe je de Bitcoin koers kunt volgen met de Aandelen-app. Je kunt met de Aandelen-app natuurlijk niks kopen of verkopen, maar het is handig als je ook “echte” aandelen hebt.
Bekijk ook

Doe meer met de Aandelen-app

De Aandelen-app is standaard aanwezig op elke iPhone. Bekijk het verloop van de aandelenkoersen van bedrijven, volg de Bitcoin en andere cryptocurrency en meer!

Copay

Copay is één van de bekendste crypto apps voor de iPhone. In deze fraai ontworpen wallet app maak je meerdere wallets aan voor verschillende munten (als je die hebt uiteraard). Bij het overboeken van geld zie je exact wat het je kost aan transactiekosten en wat er uiteindelijk op de ander zijn rekening komt. Het is mogelijk om een adresboek bij te houden en meldingen te krijgen als je geld ontvangt. Copay is open source en dus te controleren op betrouwbaarheid.

BRD

Net als Copay is BRD goed ontworpen. Geheel in crypto retoriek is de app donker met als thema “to the moon”. Je vindt een overzicht van de totale waarde van al je munten bij elkaar, maar je bekijkt natuurlijk ook individuele koersen en rendementen. Per munt bekijk je ook je transacties. Alles verloopt via blockchain netwerken en niet via BRD servers. BRD biedt korting aan op transactiekosten als je ook de BRD token in je portfolio hebt, maar ga vooral zelf na of dat de investering waard is.

Edge

Edge is ontworpen met gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel. Wij vinden dat de app hier en daar wat weg heeft van PayPal en dat is een goed teken. Het is eenvoudig om geld te versturen of een betaalverzoek te delen. Dankzij foto’s bij je contactpersonen zie je snel van wie je iets hebt ontvangen. Dat is handig, want niemand zal de walletnummers onthouden. Tijdens het overmaken zie je snel hoeveel Euro of Dollar je uitgeeft. Edge ondersteunt de bekendste munten, maar voor kleine altcoins moet je een andere app gebruiken. Je moet wel een account maken om Edge te gebruiken.

Blockchain Wallet

Volgens de makers ’s werelds meest vertrouwde digitale wallet. Bewaar je Bitcoin (Cash) en Ethereum in deze app en boek ze over naar anderen. Via het dashboard zie je de koershistorie en je huidige bezit. Je kunt Bitcoin verzenden en ontvangen, de koersen in 20 verschillende valuta opvragen en je Paper Wallet importeren. Ook is er met tweefactorauthenticatie, pincode en een backupprocedure gezorgd dat je je centen niet zomaar kwijtraakt.

Coin Ticker

Een van de weinige Bitcoin-apps die na jaren nog steeds bestaat. Werkt met meer dan duizend cryptocurrencies, waaronder Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Litecoin (LTC) en nog veel meer. Je kunt met deze app meerdere portefeuilles beheren, historische koersen opvragen en de marktinfo (vraag- en aanbodprijs) bestuderen. Met Touch ID en Face ID kun je toegang tot de app afschermen. De in-app aankoop geeft je toegang tot alle historische koersen, een donker thema en een advertentievrije app. Qua design vinden we de app niet spannend, maar als je dat niet belangrijk vindt volstaat het.

Andere Bitcoin-apps

Hieronder hebben we nog een aantal andere interessante Bitcoin-apps voor je verzameld:

  • Delta Investment Tracker (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 12.0+) - Een andere app om je Bitcoin-transacties te beheren.
  • FTX: Buy & Sell Crypto (gratis, iPhone, iOS 12.4+) - Goed gewaardeerde portfolio-app voor je iPhone. Wel wat traag.
  • Crypto Tracker - Coin Stats (gratis, iPhone/iPad/ Watch/ TV + IAP, iOS 13.0+) - Analyses en marktdata voor je Bitcoin-portefeuille.
  • Crypto Pro - Portfolio-Tracker (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 12.0+) - Nieuws en alerts voor je favoriete cryptocurrencies.
  • BitPay (gratis, iPhone/iPad, iOS 14.4+) - Lijkt sterk op de PayPal-app, maar dan bedoeld voor Bitcoin.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Een Bitcoin-wallet en -kluis, ook geschikt voor dagelijkse uitgaven.
  • Bitcoin Billionaire (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 10.0+) - Wil je liever niet met echt geld handelen, maar toch de spanning van Bitcoin ervaren, dan is er deze game.
  • Stryk door BUX - Trade CFD's (gratis, iPhone/ Watch, iOS 13.0+) - Nederlandse partij voor aandelen en beleggingen. Werkt ook op Apple Watch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!