Bitcoin-apps

Crypto- en Bitcoin-apps voor je iPhone: wallets, koersgrafieken en meer

Cryptocurrency is hot en steeds meer mensen ontdekken dat er naast de Bitcoin nog veel meer interessante cryptomunten bestaan. Met deze iPhone-apps kun je je cryptovaluta gemakkelijk beheren en de koersen volgen.

De Bitcoin-koers fluctueert en dat geldt ook voor de koorts rondom de Bitcoin, Ethereum en andere cryptocurrencies. Het is dus zaak om er bovenop te zitten, zodat je je kansen goed kunt inschatten. Het is lastig te voorspellen hoe het op de lange termijn gaat, maar op dit moment kun je niet om crypto en de vele andere digitale muntsoorten heen. Voor ons is het voldoende aanleiding om eens te kijken naar goede crypto-apps voor de iPhone.

Crypto- en Bitcoin-apps voor je iPhone

Er zijn allerlei apps voor Bitcoin, Ether en andere cryptomunten. Het is supergemakkelijk geworden om Bitcoin aan te schaffen en in een wallet-app te bewaren, maar zoals met alle riskante beleggingen loop je wel de kans dat het op een gegeven moment instort of slechter gaat met de koers. Bovendien moet je oppassen voor diefstal, dus is het belangrijk om je digitale bezit goed te beschermen. Betalen met Bitcoin is tegenwoordig op sommige plekken mogelijk, maar de vraag is of dat wel slim is. Nu de koers zo snel wisselt is het misschien beter om op je investering te blijven zitten. Je bewaart je Bitcoin en andere crypto’s in een digitale wallet, in de cloud, op een personal computer of op een speciale USB-stick.

Met deze apps regel je het allemaal. Check wel goed of de beloofde beveiliging van de app deugt. Wat wij alvast voor je hebben gedaan is controleren of de app nog regelmatig wordt bijgewerkt en in ieder geval in 2021 of 2022 nog een update heeft gekregen.

Delta Investment Tracker

Met deze app kun je je crypto-investeringen, aandelen en NFT’s volgen in één app. Deze portfoliotracker is veelzijdig en biedt een compleet overzicht van je vermogen en de markten. Je krijgt gepersonaliseerde meldingen op basis van slimme algoritmes. En via de widgets hou je alles nog makkelijker in de gaten. Je kunt met deze app de aandelenportefeuille beheren, maar ook je digitale verzamelobjecten (NFT’s), cryptomunten zoals Bitcoin of Ethereum. Daarnaast kun je zien in welke richting de S&P500 en de Nasdaq-100 op gaan.

Copay

Copay is één van de bekendste crypto-apps voor de iPhone. In deze fraai ontworpen wallet-app maak je meerdere wallets aan voor verschillende munten (als je die hebt uiteraard). Bij het overboeken van geld zie je exact wat het je kost aan transactiekosten en wat er uiteindelijk op de ander zijn rekening komt. Het is mogelijk om een adresboek bij te houden en meldingen te krijgen als je geld ontvangt. Copay is open source en dus te controleren op betrouwbaarheid.

BRD

Net als Copay is BRD goed ontworpen. Geheel in crypto-retoriek is de app donker met als thema ’to the moon’. Je vindt een overzicht van de totale waarde van al je munten bij elkaar, maar je bekijkt natuurlijk ook individuele koersen en rendementen. Per munt bekijk je ook je transacties. Alles verloopt via blockchain-netwerken en niet via BRD-servers. BRD biedt korting aan op transactiekosten als je ook de BRD token in je portfolio hebt, maar ga vooral zelf na of dat de investering waard is.

Edge

Edge is ontworpen met gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel. Wij vinden dat de app hier en daar wat weg heeft van PayPal en dat is een goed teken. Het is eenvoudig om geld te versturen of een betaalverzoek te delen. Dankzij foto’s bij je contactpersonen zie je snel van wie je iets hebt ontvangen. Dat is handig, want niemand zal de walletnummers onthouden. Tijdens het overmaken zie je snel hoeveel euro of dollar je uitgeeft. Edge ondersteunt de bekendste cryptomunten, maar kleine altcoins ontbreken. Je moet een account maken om Edge te gebruiken.

Blockchain Wallet

Volgens de makers ’s werelds meest vertrouwde digitale wallet. Bewaar je Bitcoin (Cash) en Ethereum in deze app en boek ze over naar anderen. Via het dashboard zie je de koershistorie en je huidige bezit. Je kunt Bitcoin verzenden en ontvangen, de koersen in 20 verschillende valuta opvragen en je Paper Wallet importeren. Ook is er met tweefactorauthenticatie, pincode en een backupprocedure gezorgd dat je je centen niet zomaar kwijtraakt.

Cryptokoersen volgen zonder portefeuille
Wil je de Bitcoin-koers volgen zonder een portefeuille te beheren? Dat kan met de Aandelen-app van Apple. Bekijk in onze tip hoe je verschillende cryptokoersen kunt volgen met de Aandelen-app. Je kunt met deze app niet handelen.
Bekijk ook

Doe meer met de Aandelen-app

De Aandelen-app is standaard aanwezig op de iPhone, iPad en Mac. Bekijk het verloop van de aandelenkoersen van bedrijven, volg de Bitcoin en andere cryptocurrency en meer!

Andere crypto-apps

Hieronder hebben we nog een aantal andere interessante Bitcoin-apps voor je verzameld:

  • Coin Ticker: Bitcoin & Altcoin (Gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 9.0+) - Een app die al jarenlang bestaat. Werkt met meer dan duizend cryptocurrencies, waaronder Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Litecoin (LTC) en nog veel meer. Je kunt met deze app meerdere portefeuilles beheren, historische koersen opvragen en de marktinfo (vraag- en aanbodprijs) bestuderen. Wordt niet meer actief bijgewerkt.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Goed gewaardeerde portfolio-app voor je iPhone. Wel wat traag.
  • CoinStats - Crypto Portfolio (Gratis, iPhone/iPad/Watch/Mac/TV + IAP, iOS 13.0+) - Analyses en marktdata voor je Bitcoin-portefeuille.
  • Crypto Pro: Bitcoin Nieuws (Gratis, iPhone/iPad/Watch/Mac + IAP, iOS 12.0+) - Nieuws en alerts voor je favoriete cryptocurrencies.
  • BitPay - Bitcoin Wallet & Card (Gratis, iPhone/iPad, iOS 12.4+) - Lijkt sterk op de PayPal-app, maar dan bedoeld voor Bitcoin.
  • Bitcoin Billionaire (Gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 12.0+) - Wil je liever niet met echt geld handelen, maar toch de spanning van Bitcoin ervaren, dan is er deze game.
  • Stryk trading app - by BUX (Gratis, iPhone, iOS 14.0+) - Nederlandse partij voor aandelen en beleggingen. Werkt ook op Apple Watch.