YouTube voor iOS ondersteunt videokijken tijdens het bladeren

YouTube voor iOS krijgt betere ondersteuning voor Chromecast en video's kijken terwijl je door het YouTube-aanbod aan het bladeren bent.

youtube icoonGoogle heeft aangekondigd dat er een update voor de YouTube-app aankomt. Die bevat een aantal nieuwe functies, zoals het bekijken van een video terwijl je tegelijk aan het bladeren en zoeken bent. Zo kun je de tijd tijdens het zoeken aangenaam doorbrengen door tegelijkertijd een filmpje te kijken. In onderstaande video is te zien dat je het videovenster naar de rechter benedenhoek kunt slepen om ondertussen een ander filmpje te zoeken. De app krijgt ook betere ondersteuning voor het bekijken van afspeellijsten en andere mobiele functies.


De vernieuwde YouTube-app, die gelijktijdig ook beschikbaar komt op Android, biedt bovendien voor het eerst integratie met Chromecast. Chromecast is een nieuw product van Google waarmee je draadloos content kunt streamen. Met de Cast-knop in de YouTube-app kun je YouTube-video’s vanaf je telefoon of tablet naar een aangesloten tv sturen. Voor mensen die meerdere filmpjes achter elkaar willen zien krijg je nu een preview-schermpje in beeld met opties om video’s in een wachtrij te zetten. De app komt op korte termijn (waarschijnlijk vandaag nog) beschikbaar in de App Store.

Downloaden: YouTube (gratis, universeel, iOS 6.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=ir1xdtIb-g0

Reacties: 37 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.