iOS game-update: Heroes of Dragon Age, update voor Sonic Dash, Plants vs. Zombies 2 en The Strongest

Vandaag in de iOS game-update: Heroes of Dragon Age aangekondigd, The Strongest is lekker rustig en update voor Sonic Dash.

Dragon Age 1In Duitsland is GamesCom vandaag al een beetje van start gegaan, wat betekent dat het nodige iOS-nieuws naar buiten begint te druppelen. Electronic Arts heeft bijvoorbeeld bekendgemaakt te werken aan Heroes of Dragon Age, een freemium-game in de bescheiden succesvolle gamereeks Dragon Age. Verder kijken we in de iOS game-update vandaag naar een aardige update voor Sonic Dash en hoeven we eindelijk eens niet te lopen in The Strongest. Als klap op de vuurpijl besteden we ook nog even aandacht aan het vorige week verschenen Plants vs. Zombies 2, dat bizar goede resultaten heeft neergezet.

Sonic Dash krijgt puntenboosters en Facebook-login

Sonic Dash BoosterEen update voor Sonic Dash maakt het opeens een stuk makkelijker om hoge scores te behalen, door je de mogelijkheid te bieden om een booster met je mee te nemen tijdens een rensessie. Deze boosters zorgen ervoor dat je score op bepaalde manieren wordt verhoogd. De Spring Bonus zorgt bijvoorbeeld voor meer punten zodra je een trampoline gebruikt, terwijl de Enemy Combo je laat scoren door vijanden te verslaan. Je kan drie boosters tegelijk met je meenemen, maar je hebt er van ieder maar een beperkt aantal. Door geld uit te geven (of veel te spelen) lijkt het mogelijk om nieuwe Boosters te scoren.

De update maakt het overigens ook mogelijk om op Facebook in te loggen en scores via het sociale netwerk te vergelijken met spelers op andere sociale netwerken. Is dat nog niet genoeg om je te motiveren, dan kun je voortaan dagelijks gratis een draai geven aan een gokmachine, waarbij je kans maakt op een willekeurige power-up.
Downloaden: Sonic Dash (gratis, in, app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Heroes of Dragon Age aangekondigd

Dragon Age 2In Duitsland vindt op het moment GamesCom plaats, het grootste games-evenement in ieder geval Europa. Daarom lijkt er op het moment extra veel nieuws naar buiten te komen, waaronder van Electronic Arts over een nieuw, mobiel spel in de Dragon Age-reeks. Heroes of Dragon Age vindt plaats in dezelfde fantasierwereld van de pc- en spelcomputergame, maar lijkt zich te richten op een totaal ander verhaal met veel andere personages. De eerste naar buiten gebrachte beelden zeggen ook niet veel over de game, maar vermoedelijk ligt de nadruk erg op het strategisch inzetten van je team. Een team dat bestaat uit willekeurige helden, die je via in-app aankopen kunt aanschaffen via booster packs. Het klinkt allemaal als een wat commerciële spin-off, die vooral ter promotie van de nog niet uitgebrachte game Dragon Age: Inquisition moet dienen. We weten meer zodra Heroes of Dragon Age op een nog niet aangekondigd moment in de App Store verschijnt.

Plants vs. Zombies 2: bijna 16 miljoen keer gedownload

Plants vs Zombies 2 plantenvoerWe besteden zelden aandacht aan download- en verkoopcijfers, maar de resultaten die Electronic Arts over Plants vs. Zombies 2 deelde op GamesCom zijn zo indrukwekkend dat we ze toch nog even onder de schijnwerper willen zetten. De vorige week in de App Store verschenen game is inmiddels namelijk bijna 16 miljoen keer gedownload. De game is hierdoor de meest gedownloade mobiele titel die Electronic Arts ooit heeft uitgebracht. Overigens zijn er in de game inmiddels 11 miljard zonnetjes gegenereerd en hebben spelers 2 miljard zombiegolven. Een bezigheid die spelers gezamenlijk 25 miljoen uur heeft gekost.

EA maakte bovendien bekend dat Plants vs. Zombies 2 een eerste update krijgt. Far Future draait om het vechten tegen zombies in een verre toekomst. Althans, die indruk wekte EA tijdens de Gamescom-persconferentie. EA maakte ook nog bekend dat FIFA 14 gratis te spelen zal zijn op mobiel.

Downloaden: Plants vs. Zombies 2: About Time (gratis, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iOS 5.1+)

Trailer van de dag: The Strongest

The StrongestEindelijk eens een game waarin je gewoon mag blijven stilstaan. In The Strongest lopen alle tegenstanders gewoon jouw kant op, waardoor je enkel op de linker- of rechterzijde van het iPhone-scherm moet tappen om een knal uit te delen. In het begin dodelijk simpel, maar hoe langer je speelt, hoe groter het aantal boeven in beeld – en je kunt nu eenmaal niet constant aan beide kanten blijven meppen. Daarnaast moet je ook nog eens goed opletten dat je de juiste vijand een dreun verkoopt – je hebt namelijk altijd een vast aantal doelen voor ogen.
Downloaden: The Strongest (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2013, 18:45
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt, sonic

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.