Solar Flux HD: sterrenstelsels redden in iPad-game

Solar Flux HD is een nieuw iPad-spel, waarbij je missies moet uitvoeren in zonnestelsels. Om te voorkomen dat zonnestelsels sterven moet je plasma afschieten naar de zon.

solar-fluxSolar Flux is een indrukwekkende game van Firebrand Games. De game speelt zich af in de ruimte en is superrealistisch, zoals op de afbeeldingen hieronder te zien is. Solar Flux is een physics-gebaseerde puzzelgame. Je zit in een spaceshuttle, die plasma moet verzamelen om dit vervolgens terug te schieten richting de zon. Daarmee voorkom je dat de zon uitdooft en het leven in het sterrenstelsel verdwijnt.

Je moet ervoor zorgen dat elk sterrenstelsel alle plasma terugkrijgt, dat in de buurt te vinden is. Tegelijk moet je zo min mogelijk brandstof gebruiken en krijg je te maken met obstakels zoals supernova’s, asteroïdevelden en meteoren. Die moet je ontwijken, want ze brengen schade toe aan je ruimteschip.

De game is helemaal met touchbediening te besturen. Door op het scherm te drukken beweegt het ruimteschip in tegengestelde richting. Hoe minder brandstof je gebruikt, hoe beter het is en hoe meer sterren je verdient aan het einde van het level. Er zijn hittemissies, waarbij je opdrachten moet uitvoeren binnen de hittezones van de zon. Daarbij loopt je ruimteschip schade op en om dit te voorkomen moet je schuil zoeken achter andere planeten. Om van de ene plek naar de andere te geraken kun je gebruik maken van de zwaartekracht van elke planeet.

solar flux hd

Waar het bij Solar Flux vooral om gaat zijn de mooie graphics: elk sterrenstelsel ziet er anders uit en toont een ander kleurenspectrum, bijvoorbeeld in oranje- of blauwtinten. In totaal zijn er vier sterrenstelsels met 20 missies elk.

Downloaden: Solar Flux HD (€3,59, iPad, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2013, 20:45
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.