WK Voetbal 2010 op je iPhone: WK nieuws, WK pool, voetbalgames en de vuvuzela

Een overzicht van handige apps voor je iPhone voor het WK Voetbal 2010 in Zuid-Afrika. WK Voetbal 2010 nieuwsapps, Voetbalgames en natuurlijk de vuvuzela.
Jeroen Wienen - · Laatst bijgewerkt:

voetbal zuid-afrikaWaarschijnlijk weet iedereen, ook de niet-voetbal-liefhebbers, wel dat er weer een wereldkampioenschap voetbal voor de deur staat. Het WK Voetbal wordt dit jaar gehouden in Zuid-Afrika en start op vrijdag 11 juni om 16:00 met de wedstrijd Zuid-Afrika – Mexico. Er zijn genoeg applicaties beschikbaar om op de hoogte te blijven van leuke nieuwtjes, feitjes, opstellingen en live scores. Welke applicatie past het best bij jou?

Nu dit seizoen van de Eredivisie gespeeld is en ook de Champions League zijn winnaar kent, zullen de echte voetballiefhebbers zich volledig gaan richten op het WK Voetbal 2010 in Zuid-Afrika. Er is genoeg keus in de App Store om dit toernooi te volgen. Dit jaar wordt het WK Voetbal voor het eerst op het Afrikaans continent gehouden en dit belooft veel spektakel. Hieronder een lijst met applicaties die je volledig op de hoogte houden!

WK Voetbal 2010 iPhone apps

Logo WK 2010Zoals bij ieder groot toernooi, zal ook bij dit WK de werkvloer, het schoolplein of de kantine weer overstroomd worden met WK-pools. Op je iPhone kun je zo’n pool gratis bijhouden met WK Spel. Het grote doel van dit spel is om zo veel mogelijk juiste voorspellingen te doen, waardoor jij boven al je vrienden eindigt. Er is een algemeen klassement, maar er is ook de mogelijkheid om deel te nemen in een sub-pool, met bijvoorbeeld alleen je vrienden. Alle iPhoneclub-gebruikers verenigd in de iPhoneclub-pool, bijvoorbeeld? Naast het spel bevat deze applicatie ook een wedstrijdschema met informatie over de wedstrijden. Klein nadeel van de applicatie is dat firmware van je iPhone geupdate moet zijn naar 3.1.3; iets wat nog lang niet alle iPhone-gebruikers hebben gedaan.

Een andere applicatie waarmee je het WK kunt volgen is WK-2010. Deze gratis applicatie beschikt over een speelschema, liveresultaten, selecties, opstellingen en ga zo maar door. Ook is er een speciale tab waarin alleen de Nederlandse wedstrijden staan. Een vergelijkbare applicatie is World Cup ’10. Deze applicatie kost €1,59, maar is ook iets uitgebreider dan WK-2010. Meer informatie over deze applicatie vind je in dit nieuwsbericht: World Cup ‘10 voor iPhone: app voor het WK Voetbal in Zuid-Afrika. Een relatieve nieuwkomer is VI WK 2010 (nieuwsartikel) van het gelijknamige voetbalblad Voetbal International.

Wil je aftellen naar het WK, dan is daarvoor de applicatie World Cup Countdown beschikbaar. Deze laat zien over hoeveel dagen, minuten, uren en seconden het WK begint.

De KNVB heeft, samen met hoofdsponsor Staatsloterij, ook een eigen iPhone-applicatie uitgebracht, genaamd Ons Oranje. In deze gratis applicatie vind je onder andere videomateriaal van de KNVB, historie, informatie van spelers en verslagen van hun verslaggever ter plekke. Ook is er een fanzone waar je foto’s kunt uploaden. Tegen betaling kun je de applicatie WK Zuid-Afrika installeren: een applicatie die in elk deelnemend land onder een andere naam is uitgebracht. In Duitsland heet de app WM Spielpläne, in Frankrijk heet ‘ie Coupe Du Monde. Geen typisch Nederlands product dus, maar een applicatie die een overzicht geeft van de uitslagen en standen in de verschillende poules.

Minder mooi uitgevoerd is WC Africa iTracker: ook een applicatie met ranglijsten, aangevuld met nieuws.

WK Voetbal 2010 voor iPhone: World Cup '10

World Cup ’10

Downloaden:

WK Voetbal 2010 voor iPhone: de vuvuzela

WK Voetbal 2010 voor iPhone: Vuvuzela 2010De omstreden Vuvuzela is ook al te vinden in de App Store. Een Vuvuzela is een Zuid-Afrikaans blaasinstrument dat behoorlijk wat kabaal kan maken. Tijdens de Confederations Cup 2009, die ook gehouden werd in Afrika, ontstond er enige commotie rondom het instrument nadat verschillende officials en voetballers zich eraan stoorden. Toch heeft de FIFA besloten het instrument niet te weren uit de stadions en heeft Apple besloten het instrument niet te verbannen in de App Store. Zelf genieten van de “mooie” klank van een Vuvuzela? De applicatie Vuvuzela 2010 (hiernaast afgebeeld) is gratis te downloaden uit de App Store. Door met je iPhone te schudden kun je de toeter laten schallen en voor een extra lange bwaaaaaaaaah druk je wat langer op het scherm.


wk instrumentenZin in nog meer toeters en bellen? Dan is WorldCupKit misschien wat jij zoekt. Behalve de Vuvuzela vind je in deze applicatie nog tientallen andere geluiden, zoals fluitjes, gejuich en een tamboerijn. Er is tevens een mogelijkheid om je eigen geluiden op te slaan. WorldCupKit is voor €0,79 te downloaden in de App Store. Voor dezelfde prijs download je WK Instrumenten 2010, een bundel muziekinstrumenten voor het stadion zoals een drum, ratel, toeter en vuvuzela.

Hou je het liever op de vuvuzela zelf, dan zijn er naast de genoemde instrumenten ook nog iVuvu Oranje en Pocket Vuvuzela te vinden (beide gratis).

Downloaden:

WK Voetbal 2010 voor iPhone: Navigatie in Zuid-Afrika

Ben je er zelf bij in Zuid-Afrika, dan helpt CoPilot Live South Africa je tot bij het stadion. Gonny schreef al eerder over deze versie van CoPilot.

Downloaden:

Algemene voetbalapplicaties

Voetbalprimeur Pro

Voetbalprimeur Pro is een iPhone-applicatie waarin het laatste voetbalnieuws te vinden is. Hierdoor is Voetbalprimeur Pro nog steeds erg handig na het WK. Gonny heeft al een duidelijke review geschreven over de applicatie Voetbalprimeur Pro en gaf de applicatie een welverdiende 7. Nadat de review online kwam, zijn er nog enkele updates verschenen. Zo kun je hier lezen dat Voetbalprimeur Pro een update kreeg met daarin live standen, competities en live push.

Voetbal International

Van de officiële applicatie van Voetbal International, bekend van het gelijknamige weekblad en programma, plaatste iPhoneclub in september al een exclusieve preview. Net als bij Voetbalprimeur Pro kun je een favoriete club kiezen, standen live bekijken en het nodige lezen en zien van de gewenste club. Wil je echter push-berichten ontvangen, dan zul je moeten betalen voor de applicatie VI ALERT. Deze bevat naast alle standaardfuncties van de gratis VI-applicatie ook de functie om push-berichten te versturen bij de aftrap, doelpunten, kaarten, wissels en het einde van de wedstrijd. VI en VI Alert hebben beide geen speciale WK-sectie, maar er is wel veel WK-nieuws te lezen tussen het ‘normale’ voetbalnieuws.

Mijn Voetbal Pro (voorheen MyFootball Pro)

Het eerste dat mij opviel, is dat Supportware er voor gekozen heeft de naam te wijzingen van MyFootball Pro naar Mijn Voetbal Pro. De ontwikkelaar van Mijn Voetbal Pro is ook verantwoordelijk voor de applicaties Buienradar en WikiMe. Leuk aan Mijn Voetbal Pro is dat je ook de geschiedenis van clubs kunt opzoeken. Zo kun je kijken welke club er tien jaar geleden de Spaanse beker won, de Johan Cruijf-schaal veroverde of welke club er op drie punten na nét geen kampioen werd in 1988. Hier lees je de exclusieve review van Mijn Voetbal Pro (toen nog My Football Pro) en hier het artikel over onder andere de push-notificatiefuncties van Mijn Voetbal Pro.

Supportware heeft laten weten bezig te zijn met een nieuwe voetbalapplicatie. In deze applicatie zal er een prominente plek zijn voor het WK Voetbal 2010. Supportware kon helaas nog geen releasedatum noemen. Wel laten ze weten dat wanneer de applicatie beschikbaar komt deze eerst voor € 0,79 wordt aangeboden om vervolgens verhoogd te worden naar €1,59. Na het WK wordt de prijs opnieuw verhoogd naar € 2,99. De nieuwe voetbalapplicatie lijkt een veelbelovend programma te worden met al het voetbalnieuws: eerst tijdens het WK Voetbal en later voor het nieuwe voetbalseizoen. Deze applicatie gaat de huidige applicatie vervangen. Mijn Voetbal Pro stopt op 1 augustus, zo heeft Supportware aan ons aangegeven.

De nieuwe applicatie van Supportware wordt dus géén update van hun huidige applicatie Mijn Voetbal Pro, maar een geheel nieuwe applicatie. De huidige applicatie stopt op 1 augustus!

Games & Vermaak

Wil je graag zelf het lot van jouw favoriete club in handen hebben? Er zijn een aantal leuke games in de App Store die je daarbij kunnen helpen. Daarnaast kun je met World Cup Quiz je eigen kennis omtrent het wereldkampioenschap voetbal testen.

Football Manager 2010 is een applicatie waarbij jij de trainer bent van jouw favoriete club. Je bent onder andere verantwoordelijk voor transfers, het beleid en alledaagse zaken zoals trainingen, opstellingen en wedstrijdtactieken. Erik Welleweerd schreef er hier al eerder een artikel over.


world cup quizDenk je alles te weten van het WK, dan is er de World Cup Quiz. Deze bevat meer dan 1.000 vragen over de wereldkampioenschappen van 1986 tot en met 2006. De vragen zijn verdeeld over 9 categorieën, zoals bijnamen van spelers of het herkennen van het juiste (landen)tenue.


Ben je niet het type dat de opstellingen maakt, maar sta je liever zelf op het virtuele veld? Dan is FIFA 10 waarschijnlijk meer iets voor jou. Ellen gaf de game een welverdiende 9. Er is nu ook een speciale WK-versie van het bekende voetbalspel uitgekomen, genaamd FIFA World Cup. Deze applicatie is vergelijkbaar met FIFA 10, maar dan met een extra WK-feel. Voor €5,49 is hij van jou. Cuncurrenten Gameloft en Konami hebben in de tussentijd niet stilgezeten. Gameloft is vertegenwoordigd in deze categorie met de game Real Football 2010, beschikbaar voor €3,99. Er is ook een gratis demo beschikbaar. Konami kondigde kortgeleden aan dat hun bekende voetbalgame Pro Evolution Soccer ook als volledig nieuw spel naar de iPhone zal komen.

Downloads:

WK Voetbal 2010 voor iPhone: There’s An App For That!

Aan applicaties om het WK Voetbal te volgen dus geen gebrek. Of je nu liever een spelletje speelt of het nieuws op de voet wilt volgen, er geldt altijd: There’s An App For That!

25 mei 2010: Artikel aangevuld met de nieuwe app van Voetbal International: VI WK 2010

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juni 2010, 11:52
Categorie Sport
Onderwerpen afrika, app store, sport, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.