iCulture geeft WhatsApp, Twitter en iCulture-app iOS 7 make-over

iCulture-huisontwerper Bas van der Ploeg heeft de apps Twitter, WhatsApp en eigen iCulture-app in de stijl van iOS 7 gestoken.

iOS 7 herontwerp apps (watermerk)Niet alleen iOS wordt met iOS 7 door Apple voorzien van een compleet vernieuwde interface. De nieuwe versie van Xcode zit vol met nieuwe UI-elementen, die ontwikkelaars kunnen gebruiken om hun apps het nieuwe iOS 7-uiterlijk mee te geven. Eerder werden deze nieuwe UI-elementen al naast de oude versies gezet, maar we vroegen ons meteen één ding af: hoe gaan bekende iOS-apps er uitzien als ze gebruik gaan maken van deze interfacevernieuwingen? We vroegen onze huisontwerper @basvanderploeg om iOS-apps Twitter, WhatsApp en onze eigen iCulture-app deels opnieuw te ontwerpen in de stijl van iOS 7.

WhatsApp

De verschillen zijn misschien wel het grootst als je het huidige WhatsApp naast onze opnieuw ontworpen versie zet. WhatsApp is al tijdenlang een vrij traditioneel ogende app met veel standaard interface-elementen. Hoewel deze nieuwe versie op een dag net zo traditioneel zal ogen als de huidige app nu doet, ziet het herontwerp er op het moment strak en modern uit. Of de app er exact zo gaat uitzien, is alleen nog even de vraag: WhatsApp schijnt al een tijdje te werken aan een herontwerp.

Downloaden: WhatsApp (€0,89, iPhone, iOS 4.3+)

WhatsApp iOS 7 3D mockup watermerk 560

WhatsApp app huidigWhatsApp app iOS 7 (watermerk)

Links huidig ontwerp, rechts iOS 7-concept

Twitter

Het iOS 7-herontwerp dat Bas voor Twitter bedacht is een stuk lichter en simpeler dan het origineel. De blauwe balk bovenin het scherm is vervangen door een witte variant waar het matte, blauwe vogeltje op te zien is. De knoppen voor retweets en favorieten zijn opnieuw ontworpen in de stijl van iOS 7, zodat ze bij de plattere en dunnere interface passen. Het 3D-effect onder de veegbalk is ook verdwenen, waardoor het gevoel van diepte in de app nagenoeg is verdwenen. We zijn benieuwd of Twitter er op een dag zo uit komt te zien. Zou Twitter het aandurven de blauwe balk op te geven?

Downloaden: Twitter (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Twitter iOS 7 3D mockup watermerk 560

Twitter app huidigTwitter app iOS 7 watermerk

Links huidig ontwerp, rechts iOS 7-concept

iCulture

Onze eigen iCulture-app is in de iOS 7-stijl opeens een stuk lichter. De zwarte balken zijn vervangen door witte alternatieven uit Apple’s UI-keuken en de dikgedrukte artikelkoppen zijn vervangen voor het dunnere iOS 7-lettertype Helvetica Neue Light. De knoppen zijn nog grotendeels identiek, maar bij de opties Archief en Markeer boven in de app is het minder duidelijk dat het knoppen zijn: dit zijn een blauwe tekst en een blauwe cirkel geworden. De reactieaantallen staan ook niet langer in kleine grijze vaandels, maar worden getoond in een simpele ovaal.

Downloaden: iCulture (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

iCulture iOS 7 mockup 3D watermerk 560

iCulture app huidigiCulture app iOS 7 watermerk

Links huidig ontwerp, rechts iOS 7-concept

Nog even voor de goede orde: bovenstaande afbeeldingen laten zien hoe deze drie apps er uit kunnen zien in iOS 7. Het is nog even afwachten wat er met de betreffende apps in iOS 7 zal gebeuren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2013, 20:10
Categorie Uncategorized
Onderwerpen iCulture-app, ios 7, twitter, whatsapp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.