iOS game-update: Tank Battles van Gameloft, RADD en Where’s My Mickey?

Where's My Mickey is de opvolger van Where's My Perry en Water voor iPhone en iPad en Gameloft doet World of Tanks met Battle Tanks.

GU DI Tank Battles iPhone headerWelkom deze avond bij de iOS game-update. Het thema deze aflevering: succesvolle games en hun voorspelbare gevolgen. Puzzelspelletje Dots krijgt een cijfervariant in RADD dat ook ongeveer dezelfde visuele stijl ademt, en de bekende uitgever Gameloft haakt in op het succes van World of Tanks met Tank Battles. Disney heeft vandaag bovendien Where’s My Mickey bekendgemaakt, het derde deel in de Where’s My Water-reeks dat er alvast erg vrolijk uitziet. En al heel snel komt!

Het is niet zo raar dat Gameloft Tank Battles uitbrengt

GU DI Tank Battles iPad iPhoneMet de iOS-uitgave van dit in 2011 op de Mac uitgebrachte spelletje, haakt Gameloft slim in op het wereldwijde succes van de online game World of Tanks. Maar tegelijk is Tank Battles niet zomaar een kopie van het fenomeen. Tank Battles is wat simpeler qua concept. Je bekijkt het slagveld van boven en bestuurt een soepel rijdend tankje met een stick links en de kogels met een tik op het doelwit, óf een stick rechts. Voor het schieten van doelwitten en de omgeving krijg je munten die je kan inzetten om je tank flink te upgraden. En Gameloft zou Gameloft niet zijn, als ze daar zeker nog wat valuta voor bedacht hadden. We zijn de laatste tijd erg enthousiast over hoe het bedrijf bezig is, met Gangstar Vegas, Verschrikkelijke Ikke, Blitz Brigade en Dungeon Hunter 4. Tank Battles is opnieuw een leuk spelend spelletje, zowel offline als online tegen de rest van de wereld. Maar laat er geen misverstand over bestaan: dit is een cashcow eerste klas.
Downloaden: Tank Battles (gratis, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 5th gen, iOS 5.0+)

RADD: cijfers swipen

GU DI RADD als Dots variant iPhoneVergruis het of omarm het, maar na elk toonaangevend iOS-spelletje krijg je nou eenmaal heel veel navolgelingen die op dat succes willen meeliften. De laatste game die zichtbaar invloed heeft op de inhoud van de App Store is Dots, waarin je in een straffe tijdslimiet een zo hoog mogelijke score haalt door gekleurde bolletjes weg te tikken. Het stikt inmiddels van de spelletjes die precies hetzelfde doen, en onvermijdelijk: nu ook een variant die wel een eigen principe introduceert. RADD gooit cijfers in het veld, en toont bovenin beeld de uitkomst die je moet maken. In het veld dien je in zo weinig mogelijk tijd zoveel mogelijk sommen swipen die naar die uitkomst wijzen. Het gaat echt om razendsnel combinatiewerk: als je even niet swipet, wordt je selectie al gedaan en het veld ververst. Hoe meer sommen, hoe hoger de score. Ondertussen telt de timer gewoon af, en zie je na de tijdslimiet je score die je met je eigen pogingen en die van vrienden vergelijkt. Op papier werkt het concept alvast.
Downloaden: RADD (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Trailer van de Dag: Where’s My Mickey?

GU DI Where's My Mickey screenshotAls we even mogen terugblikken: we vonden Where’s My Perry lang niet zo leuk als het origineel Where’s My Water? En dat had alles te maken met de sfeer. Waar Where’s My Water met krokodil Swampy een ontzettend vrolijke bedoeling was, ontsnapte Perry nooit uit de groen-paarse sfeer. Kleuren zijn nou eenmaal belangrijk voor een spel. En daarom is de onthulling van Where’s My Mickey zo leuk. Aankomende donderdag verschijnt het derde deel in de hitreeks van Disney op de iPhone en iPad, en in de aankondigingstrailer ziet het er meteen vrolijker uit dan de twee voorgangers. Mickey wil limonade verkopen op het strand, maar komt er dan tot zijn schrik achter dat hij geen water meer heeft. Dat is het excuus voor weer een ongetwijfeld enorme reeks levels waarin je met puzzelen en door zand heen vegen, het water baant naar Mickey’s glas. In de gameplay is een belangrijk deel weggelegd voor wolken, en het lijkt er in de trailer op dat je die zelf kan besturen. De introductie van andere bekende Disney-personages als Goofy en Pluto en animatiefilmpjes moeten het spel extra charme geven ten opzichte van Water en Perry. In de trailer lukt dat alvast. Where’s My Mickey komt donderdag uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2013, 18:55
Categorie Games
Onderwerpen gameloft, iculture speelt, where's my mickey

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.