WhatsApp-gebruikers verzenden miljard berichten op een dag

Er zijn via WhatsApp een miljard berichten tussen gebruikers uitgewisseld op een enkele dag. Dit vertelt de berichtendienst op zijn blog. Dat zijn meer dan elfduizend berichten per seconde.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

WhatsAppDe lancering van iOS 5’s iMessage zorgt voor geduchte concurrentie voor berichten-app WhatsApp. Desalniettemin gaat het allesbehalve slecht met de berichtendienst. Zo liet WhatsApp weten een nieuwe mijlpaal te hebben bereikt: ze wisten op een enkele dag één miljard berichten te verwerken. Deze berichten werden niet alleen via iPhones verzonden, maar ook andere smartphones.

Het aantal verzonden berichten is gigantisch. Omgerekend werden er volgens WhatsApp iedere seconde 11.574 boodschappen verstuurd, meer dan 40 miljoen per per uur. Of de mijlpaal nog maar eenmalig is behaald of dat WhatsApp nu constant zo’n groot aantal berichten verwerkt is niet duidelijk.

WhatsApp is een app die je berichten laat uitwisselen met andere WhatsApp-gebruikers. Je doet dit via je mobiele dataverbinding, waardoor je geen sms’jes hoeft te spenderen. Je kunt de app naast de iPhone ook installeren op BlackBerry’s, Android-toestellen en Nokia-smartphones. iOS 5 introduceerde voor iPhone-gebruikers iMessage, een berichtendienst van Apple die hetzelfde doet. Deze kun je alleen gebruiken voor berichten naar andere iOS-gebruikers. Vlak na de lancering van iMessage werd WhatsApp gratis aangeboden. Inmiddels betaal je weer 79 cent voor de app.

Downloaden: WhatsApp (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2011, 15:45
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen imessage, mijlpaal, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.