Geolives Belgium 1:10.000: iPhone-wandelkaarten van België

Geolives Belgium biedt tegen de prijs van een maand- of jaarabonnement onbeperkt natuurkaarten en wandelroutes in België. Die kunnen van tevoren gedownload worden om het dataverbruik te verminderen.

Geolives Belgium iPhone app wandelroutesWandelen in België kan langs de gebaande paden, natuurlijk. Maar het kan ook langs wandelwegen die minder voor de hand liggen en wat uitdagender zijn. Met een kaart erbij wordt het sowieso lastiger om te verdwalen. Ziedaar: de nieuwe applicatie Geolives Belgium 1:10.000. Voor 15 euro per jaar of 5 euro per maand kun je onbeperkt gebruik maken van uitgebreide (natuur)kaarten. De eerste week is de applicatie gratis te proberen.

Slecht bereik op de afgelegen paden van de Ardennen mag geen probleem heten in deze app. Het is namelijk de bedoeling dat je de kaarten van Geolives voorafgaande aan een wandeling (of ander natuurlijk avontuur) downloadt. De kaarten hebben een instelbare straal van 5 tot en met 25 kilometer. Met een abonnement kunnen die kaarten onbeperkt gedownload worden. Dat geldt ook voor het proefabonnement, maar de applicatie vraagt je bij de eerste keer opstarten het ID van je telefoon te registreren en werkt na een week niet meer als er niet betaald is.

De kaarten van Geolives zijn afkomstig van het Nationaal Geografisch Instituut van België. Zij legt zich toe op toeristische en topografische kaarten. De kaarten die in de app worden aangetroffen zijn dan ook danig anders dan bijvoorbeeld Google Maps, dat zich juist toelegt op straten. De nadruk van de app ligt echter op de toeristische kaarten. In de App Store-omschrijving is zelfs te lezen dat NGI de samenwerking zoekt met VVV-kantoren om goede wandelroutes aan te kunnen bieden via een zogenaamde ‘goud-service’. Het is uit de omschrijving echter niet te halen of de gebruiker bij moet betalen voor de kwaliteitsroutes die daaruit moeten voortkomen.

Waar je in ieder geval niet voor hoeft bij te betalen, zijn de functies die wél batterij en dataverbruik slurpen tijdens de wandeltocht. De paden die je bewandelt kunnen worden vastgelegd met GPS en gedeeld worden op de website van Geolives, waar ze in 3D of 2D worden weergegeven. Ook is er een teller voorhanden die de afgelegde afstand, resterende duur en gemiddelde snelheid voor je uitrekent.

Downloaden: Geolives Belguim 1:10.000 (eerste week gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2011, 13:20
Categorieën Belgische apps, Reizen
Onderwerpen belgisch, google maps, natuur, wandelen, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.