Veilig Groot: iPhone-app helpt je huis kindproof te maken

De iPhone-app Veilig Groot van de stichting Consument en Veiligheid geeft je allerlei tips om je huis te beveiligen tegen gevaren voor kinderen. Je kan items meteen op de boodschappenlijst zetten.

Veilig Groot Worden iPhone headerEen kop hete thee of koffie aan de tafelrand zetten. Iedereen weet waarom je dat niet moet doen als er af en toe aan nieuwsgierige kinderhand op tafel wordt gelegd. De nieuwe iPhone-applicatie Veilig Groot heeft nog veel meer tips om je woning voor te bereiden om de komst van kleintjes. De applicatie geeft adviezen voor verschillende vertrekken van het huis voor de leeftijdsklasses 0-6 maanden, 6-12 maanden, 1-2 jaar en 2-4 jaar.

Je kind leren traplopen doe je door achter het kind te lopen als je omhoog gaat, en voor het kind te lopen als je naar beneden gaat. Hartstikke logisch, maar je moet er wel even opkomen. Veilig Groot strooit met beknopt beschreven tips als deze, aangevuld door iets waar je misschien minder snel aan denkt. In dit geval: koop sokken met een anti-sliplaag voor de kleine. Iets wat in de badkamer ook geen overbodige luxe is trouwens.

Veilig Groot iPhone iPod touchAls je een leeftijd hebt gekozen, zie je een doorsnee van een woning waarbij je op een vertrek drukt om er tips over te krijgen. De meeste tips zijn gekoppeld aan maatregelen die je kan nemen met een aankoop – zoals de anti-slipsokken – en die kan je daaronder meteen toevoegen aan een boodschappenlijstje. Omdat de app een initiatief is van Stichting Consument en Veiligheid en geen commerciële babywinkel, ontbreekt een prijsindicatie en link naar een webshop. Je mag zelf bepalen of je dat prettig vindt.

Je kan in Veilig Groot foto’s en informatie van je eigen kinderen opslaan zodat de app tips geeft op basis van hun leeftijd, maar dat is wel erg veel moeite als je in het tabblad daarnaast gewoon zelf een leeftijd aantikt.

Downloaden: Veilig Groot (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2012, 9:05
Categorieën Diensten, Kinderen, Nederlandse apps
Onderwerpen kinderen, veiligheid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.