Apple biedt gratis app van de week aan in de App Store

In de App Store zijn twee nieuwe dingen toegevoegd: een gratis app van de week en verschillende 'keuzes van de redactie'. Met die laatste laat Apple zien welke apps het interessantst zijn.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Gratis app van de weekWebsites zoals Free App A Day en AppEvent bieden al langer iPhone-apps voor korte tijd gratis aan. Apple is nu met een soortgelijk initiatief begonnen, met een ‘Gratis app van de week’ in de App Store. Daarnaast hebben sommige apps in de App Store nu het label ‘Keuze van de redactie’ gekregen, om ze extra positieve aandacht te geven.

De gratis app van de week staat op de Uitgelicht-pagina van de App Store, onder de lijst ‘Nieuw en Opmerkelijk’. Vannacht werd Cut the Rope: Experiments uitgekozen, een spel waar wij gisteren nog over schreven toen hij om destijds nog onbekende redenen was afgeprijsd. Apple heeft eerder gratis apps aangeboden via Facebook, maar deze keuzes werden niet in de App Store uitgelicht.

In de Nederlandse App Store dragen de apps Path en Extreme Skater het nieuwe label ‘Keuze van de redactie’. De tekst staat in de grote Featured-balk bovenin het scherm en helpt Apple om de belangrijkste apps hier te onderscheiden. Wij hebben aan Apple gevraagd wat voor waarde er precies aan de redactiekeuzes wordt gehecht, maar hebben nog geen antwoord.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2012, 12:38
Categorie Uncategorized
Onderwerp app store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.