Update Google Chrome voor iOS biedt snellere zoekresultaten en databesparing

Google Chrome voor iPhone en iPad keert sneller terug naar zoekresultaten en heeft een nieuwe functie voor bandbreedtebesparing.

Chrome update iPadGoogle heeft een nieuwe versie van Google Chrome in de App Store geplaatst. Onlangs vernieuwde het meerdere apps uit zijn portfolio, zoals Gmail, Google Drive en Google Authenticator. Met de nieuwe update van Google Chrome zijn een aantal kleine wijzigingen doorgevoerd. Als je een zoekopdracht uitvoert, op een resultaat klikt en toch niet bent beland bij wat je zocht, kun je nu gewoon terug gaan zodat je meteen weer bij de zoekresultaten bent. Je kunt dan meteen een andere resultaat kiezen, wat sneller is dan voorheen. Opvallend is ook dat het Chrome app-icoon nu een witte achtergrond heeft gekregen, maar in de App Store nog het icoon met zwarte achtergrond wordt getoond.

Naast de betere werking van de zoekresultaten is het ook mogelijk besparingen van het gegevensverbruik te bekijken in de instellingen voor bandbreedtebeheer. Deze toevoeging wordt geleidelijk ingevoerd en was nog niet te zien in onze app na de update op de iPhone. Na de update van de Google Chrome-app op de iPad kregen we wél een venster te zien waarin werd gevraagd om mee te doen aan een test met nieuwe functies, zoals bandbreedte besparen door optimalisatie van het verzenden en ontvangen van webpagina’s. Ook wordt er een waarschuwing gegeven als je naar een gevaarlijke site gaat als je de Safe Browsing-technologie gebruikt. In het volgende scherm wordt gevraagd om de functie ‘Gegevensgebruik bepalen’ in te schakelen. Er wordt uitgelegd dat de websites die je wilt bezoeken eerst door de servers van Google worden gecomprimeerd. Met het Safe Browsing-systeem worden dan meteen schadelijke pagina’s gedetecteerd. In de instellingen is er nu een onderdeel Bandbreedtebeheer bijgekomen, waarin je precies kunt zien hoeveel gegevens je hebt bespaard door deze functie in te schakelen.

Chrome update iPad

Er zijn nog wat andere kleine functies aangepast in de browser. De spraakherkenning is volgens Google wat slimmer geworden en snapt nu ook voornaamwoorden. Je kunt bijvoorbeeld de vraag stellen “Wie is de president van de Verenigde Staten” en om daarna te vragen “Wie is zijn vrouw?” Het is niet duidelijk of ook deze functie geleidelijk wordt ingevoerd, omdat het in onze app na de update nog niet werkte.

De Google Chrome-app schijnt niet vlekkeloos te werken na de update, in het bijzonder op een iPhone waar iOS 7 al is geïnstalleerd. Het gaat dan om de Golden Master, de uiteindelijke versie van het besturingssysteem die ontwikkelaars al op hun iPhone kunnen zetten. Volgens iCulture-lezer Andy van Roosendael werkt de app pas als je de iPhone reset.

Downloaden: Google Chrome (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2013, 22:07
Categorie Diensten
Onderwerpen chrome, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.