Adobe Photoshop Express voor iOS krijgt makeover

Het gratis Adobe Photoshop Express voor iPhone en iPad heeft een makeover gekregen met duidelijkere menu's, filters, lijsten meer.

Adobe Photoshop Express iPhone iPadAdobe’s gratis fotobewerkingsprogramma Photoshop Express voor iPhone en iPad heeft een facelift gekregen. Het zal je in het licht van iOS 7 niet verbazen dat de app wat strakker is getrokken. Na een introductie met wat lifestylefoto’s, een verplicht nummer bij nieuwe apps lijkt het, is de volledige interface zwart. Photoshop Express werkt niet alleen sneller door de nieuwe interface. De makeover zorgt er ook voor dat nieuwe in-app aankopen beter verwerkt konden worden.

Er zijn drie in-app aankopen voorhanden in de applicatie. De eerste waar je op stuit in de app zijn de fotofilters die je vindt onder Premium Looks. Het is een verzameling filters waar je 2,69 euro voor neerlegt, met onder andere een zwartwit ruis die moet denken aan een jaren 60-televisie, een zacht zwartwit filter dat Infrared heet, twee sepia-filters en filters die allerlei kleuren uit de foto onttrekken. Je kan ze voorbeschouwen in de app, maar om ze op te slaan betaal je. Overigens is er ook een aantal gratis filters voorhanden. Andere in-app aankopen zijn het Camera Pack voor uitgebreide bewerkingen (€4,49) en een pakket met fotolijsten (€0,89).

De nieuwe interface is duidelijk. Bovenin staan een knop om ongedaan te maken, de foto te optimaliseren met een magic stick, de huidige bewerking met het origineel vergelijken en een deelfunctie. Onderin vind je de daadwerkelijke bewerkingen: filters, kleurenaanpassingen, sliders voor algemene waarden, een rode ogen-detector en kaders. Bijzonder is het allemaal niet, maar de indeling van de applicatie is erop vooruit gegaan.

Photoshop Express voor en na met hond Photoshop Express welke verbetering

De oudgediende Adobe Photoshop Express voor iPhone en iPad (al in najaar 2009 in de App Store) biedt als onderscheidende functie nu dat je foto’s direct kan uploaden naar Adobe Revel; de online foto- en video-album app van het merk voor iPhone, iPad en Mac.

Downloaden: Adobe Photoshop Express (gratis, universeel, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 september 2013, 10:59
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen adobe, kleurenfilters, photoshop

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.