Small World 2: prachtig bordspel krijgt online multiplayer

Het bordspel Small World is veel, veel uitgebreider geworden op de iPad. Het is opnieuw vormgegeven, kan nu 5 spelers aan en ondersteunt online!
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Small World 2 veroverings bordspel iPadNiet alle applicaties die een grote update krijgen worden opnieuw uitgebracht om ook geld van de voormalig fanatieke gebruikers te ontvangen. In tegenstelling tot Reeder 2 en Calendars 5 is het bordspel Small World voorzien van een gigantische update en heeft het de achtevoeging ‘2’ gekregen, maar het is geen nieuwe app. Small World is een bordspel waarin je landen verovert op een vrolijke wereldkaart met behulp van allerlei middelen. Na de update is het spel geschikt voor 3, 4 en 5 spelers en speel je ook online.

In totaal heeft uitgever Small World meer dan 650.000 exemplaren van Small World verkocht, waarbij de digitale versie bij het fysieke bordspel wordt opgeteld. Het zou met ingang van Small World 2 wel eens flink meer kunnen worden: het is echt een veel uitgebreider pakket geworden op de iPad.

Small World 2 speelkaart iPad

Veroveren met tegels

In het bordspel Small World bezet je een eigenlijk altijd te kleine kaart met het aantal spelers dat je hebt. Dat conflicteert natuurlijk rechtstreeks met het spelidee dat je zoveel mogelijk territorium moet veroveren om te winnen. Dus stoot je elkaar van de kaart. Dat doe je hier niet met dobbelen zoals in Risk, maar door allerlei tegeltjes op de kaart te leggen die de verhoudingen omgooien. Een uitgebreide Small World Encyclopedie maakt je vanaf nu wegwijs in alle regels, rassen, speciale krachten en andere iconen en voor beginners is er een nieuwe video-instructie die door de spelbedenker zelf is ingesproken. Het zijn handige toevoegingen, want zeker met de nieuwe optionele in-app aankopen erbij, heb je een nog uitgebreider arsenaal aan rassen en specialiteiten. De beelden zijn daarnaast nu geoptimaliseerd voor Retina en zelfs alle geluiden en de muziek zijn opnieuw gemaakt voor de game.

Meer spelers, meer opties

Je kan het spel vanaf nu spelen tegen maximaal vier computergestuurde tegenstanders en als je de iPad doorgeeft, kan je die ook inruilen voor maximaal vier menselijke tegenstanders in de buurt. Daarnaast kan je het spel op twee manieren online spelen: turn-based en realtime. In de laatste stand is iedereen tegelijk online en ga je lekker snel door de beurten heen. De turn-based multiplayer lijkt op die van Wordfeud: iedereen doet zijn zet in zijn eigen tijd en geeft dan de beurt door. Je prestaties worden ongeacht welke stand je kiest bijgehouden in wereldwijde klassementen.

Small World 2 uitgebreide uitleg

Duurder en completer

Wie Small World nog niet had op de iPad, betaalt wel meer dan de kopers van de vorige versie die veel beperkter was. De prijs ging van 5,99 euro naar 8,99 euro, maar je krijgt er een ronduit veelzijdiger spel voor terug.

Downloaden: Small World 2 (€8,99, iPad, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 september 2013, 12:48
Categorie Games
Onderwerpen bellen, bordspel, skype, voip

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.