Txtr kan e-books met Adobe’s DRM tonen op de iPhone

Txtr is de eerste iPhone-applicatie waarmee je boeken met Adobe's DRM-beveiliging kunt lezen op de iPhone. De applicatie

txtr kleinEen probleem met e-books is dat je door DRM-beveiliging lang niet alles kunt lezen op de iPhone. Boeken die bijvoorbeeld met de veelgebruikte DRM van Adobe zijn beveiligd, kon je tot nu toe niet lezen. Met de nieuwe iPhone-applicatie Txtr is dat nu wel mogelijk: het is de eerste applicatie die de Adobe-beveiliging van boeken in ePub-formaat aankan. Dergelijke boeken zijn bijvoorbeeld te koop op de site ebook.nl, waar je ook een grote hoeveelheid Nederlandstalige e-books vindt. Bijna alle boeken van ebook.nl zijn daardoor nu geschikt om op de iPhone te lezen. Boeken in ePub-formaat zonder kopieerbeveiliging waren al langer te lezen.

De iPad gaat ook het ePub-formaat gebruiken, maar dat wil nog niet zeggen dat Apple ook voor de DRM van Adobe gaat kiezen (de kans daarop is niet zo groot). Voor het lezen van boeken uit de iBooks-applicatie van Apple heb je daarom waarschijnlijk niets aan Txtr. Txtr verkoopt zelf ook een e-reader en bijpassende boeken.

txtr

Om boeken op de iPhone te kunnen lezen in Txtr moet je wel een stappenplan volgen. Daarbij moet je Adobe Digital Editions installeren op je laptop en je Adobe ID en wachtwoord bij de hand hebben. Na het installeren van Txtr en het klikken op de knop ‘Enable DRM’ vul je je jouw Adobe ID en wachtwoord in. Daarna zou je in staat moeten zijn om de gekochte boeken te lezen. Er is ook een uitgebreidere handleiding met plaatjes bij ebook.nl te vinden (die overigens geen verdere connecties met Txtr heeft, maar toevallig geschikte boeken verkoopt).

Meer info: ebook.nl
Tipgever: Erik

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 februari 2010, 10:31
Categorie Amusement
Onderwerpen adobe, boeken, drm, facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.