Sygic Mobile Maps krijgt nieuw uiterlijk, flitspalen en verkeersinfo

Sygic heeft een grote update aangekondigd van de navigatie-applicatie Sygic Mobile Maps. De applicatie heeft een compleet nieuw uiterlijk gekregen en diverse andere nieuwe functies.

sygicSygic stuurde vandaag een persbericht dat er een grote update aankomt, met een iPhone-vriendelijke gebruikersinterface, een “trendy nieuw design” en nieuwe functies. De update is voorbereid op verkeersfuncties, al zul je de verkeersinformatie niet meteen aantreffen. Dat wordt namelijk gaandeweg dit kwartaal in de verschillende regio’s uitgerold. Er zit ook een functie in om flitspalen/radars en verkeersongevallen te melden, zodat medegebruikers die informatie ook te zien krijgen. Bestaande kopers van Sygic Mobile Maps kunnen gratis updaten, zoals gebruikelijk is bij iPhone-applicaties.

De vernieuwingen op een rijtje:

  • Nieuw uiterlijk voor de gehele applicatie;
  • Natuurlijk scrollen door menu’s (geen knoppen nodig);
  • Inzoomen op de kaart met pinch-&-zoom;
  • Dynamische menu-animaties;
  • Verbeterd muziek afspelen tijdens navigatie;
  • iPhone-achtig toetsenbord.

Het iPhone-achtige toetsenbord en het scrollen door de menu’s zijn eigenlijk een logische verbetering. Sygic had in de eerdere versies van de app gekozen voor een wat iPhone-vreemde oplossing: een zelfontworpen toetsenbordje met erg kleine knoppen en pijlknoppen waarop je herhaaldelijk moest tappen om door een lijst te bladeren. De gebruikelijke swipe-actie om veel sneller door een menu te bladeren, ontbrak. Blijkbaar had Sygic een bestaande gebruikersinterface van een ander platform overgenomen en niet goed gekeken dat het op de iPhone toch anders werkt.

sygic mobile maps 2

De Europese versie is nog niet bijgewerkt, maar de app van Hong Kong geeft al een indruk van het nieuwe uiterlijk.

In de nieuwe versie is ook de contactintegratie verbeterd. Je kunt 1.400 gangbare afkortingen gebruiken voor adressen in 24 verschillende talen. Om flitspalen en radars door te geven moet je lid worden van de community policetraps.com. Je kunt vervolgens anoniem een flitspaal melden door onderin het scherm te tappen en ‘speed camera’ of ‘incident’ te kiezen. Verkeersinformatie is al in het hoofdmenu aanwezig en zal worden geactiveerd zodra het beschikbaar is. De lancering verschilt per regio.

De nieuwe versies van de diverse Sygic-apps zullen gaandeweg in de App Store verschijnen. De Europa-versie dateert nog van 17 november 2009 en is in de App Store-omschrijving nog in kerststemming, dus het is wel weer eens tijd voor een update.

Downloaden: Sygic Mobile Maps Europe (€69,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 februari 2010, 10:51
Categorie Navigatie
Onderwerpen google maps, Navigatie, sygic

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.