Tweegram voor iPhone: zet ‘tweets’ om naar Instagram-foto’s

Met de mobiele website of webapplicatie Tweegram kun je teksten in maximaal 140 tekens als foto doorzetten naar Instagram. Daarbij is vooralsnog keuze uit 5 stijlen, maar het worden er meer.

Tweegram post-it effectHet was al mogelijk om foto’s vanuit Instagram rechtstreeks door te zetten naar Twitter. Nu is het omgekeerde ook mogelijk. Met de website en de mobiele website van Tweegram kun je een tekst in 140 tekens schrijven nadat je ingelogd hebt met je Instagram-account. Vervolgens kies je uit een van de vijf stijlen, waarna de tekst in de aangegeven stijl wordt doorgezet naar Instagram. Het gevolg is dat een geschreven bericht als statische foto wordt geüpload naar het sociale fotonetwerk en dat Instagram mogelijk volloopt met teksten.

Als Tweegram veelvuldig gebruikt gaat worden, kan dat wel eens betekenen dat het gebruik van Instagram verschuift van microblog vol foto’s naar een soort Twitter waarop naast foto’s ook veel algemene opmerkingen en quotes terecht komen. Momenteel worden de tekstuele uitlatingen verpakt in vijf verschillende layouts. Als de notitie-app op de iPhone, als een post-it, een grijs schoolbord, als zwart op wit of als een soort grafsteen.

Tegen de website TheNextWeb stelt ontwikkelaar Fabio Ciotoli dat hij nog veel meer stijlen wil maken voor het doorplaatsen van tekst. Overigens komt die tekst niet rechtstreeks vanaf Twitter, maar moet die op de (mobiele) site van Tweegram worden geschreven. Het betreft een zelf geprogrammeerde functie buiten de API van Instagram om.

Het is nog onbekend hoe Instagram tegenover de code van Ciotoli staat. Feit is wel dat het IP van Tweegram vanochtend twee uur lang door de fotodienst werd geblokkeerd. Zo konden de tekstfoto’s niet meer doorkomen. We hebben Instagram gevraagd wat zij vinden van (een dienst als) Tweegram, maar hebben nog geen respons ontvangen.

Downloaden: Instagram (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2011, 16:01
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen instagram, twitter

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.