RetroCalc: ouderwetse rekenmachines op de iPad

RetroCalc is een rekenmachine op de iPad, waarbij je kunt kiezen uit 12 ouderwetse rekenmachines in HD-weergave, plus 8 HD-achtergronden. De rekenmachines zijn eenvoudig qua functionaliteit en moeten het vooral van hun uiterlijk hebben.

retrocalc rekenmachineDe iPad wordt geleverd zonder rekenmachine-app. Je kunt dat gemis invullen met tientallen apps die voor de iPad geoptimaliseerd zijn. Maar in feite komen ze allemaal op hetzelfde neer: een scherm met makkelijk afleesbare knoppen, meestal in de kleurstelling van de iPhone-rekenmachien. RetroCalc ziet er totaal anders uit. Dit is een iPad-rekenmachine die er zo realistisch mogelijk uitziet, in de vorm van een ouderwetse rekenmachine. Je hebt keuze uit 12 modellen, met 8 bijbehorende HD-wallpapers. RetroCalc is gemaakt door ontwikkelaar Futuremedia en ziet er gelikt uit. Geavanceerde rekenfuncties zitten er niet op, want het gaat bij deze app in feite alleen om de eyecandy.

Je kunt bij het opstarten van de app kiezen welke combinatie van rekenmachine en achtergrond je wilt gebruiken, door te swipen. Ook kun je tijdens het rekenen het uiterlijk veranderen, waarbij je berekening intact blijft. Alle rekenmachines zijn staand en liggend te gebruiken en de app ondersteunt bovendien multitasking. RetroCalc ondersteunt wetenschappelijke notatie tot 17 cijfers, houdt rekening met de volgorde waarin bewerkingen worden uitgevoerd en geeft ook een bijpassend retrogeluidje. De app kost ter introductie €0,79.

Downloaden: RetroCalc (€0,79)

retro calc ipad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2011, 14:20
Categorie Productiviteit
Onderwerpen baby, brein, calculator, fietsen, game, ipad, monitor, moppen, rekenmachine

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.