TubeAlert: pushberichten van favoriete YouTube-kanalen op iPhone

TubeAlert is een gratis iPhone-app waarmee je pushberichten ontvangt voor nieuwe video's van je favoriete YouTube-kanalen.

TubeAlert iPhone pushbericht binnenOf je nou geen genoeg krijgt van de science-fiction van Veritasium, of helemaal verslaafd bent aan Russian Car Crashes. Voortaan kan je een pushbericht ontvangen als je favoriete YouTube-kanalen nieuwe video’s publiceren. Daar zorgt de gratis app TubeAlert voor. De pushberichten sturen je direct door naar de app, waarin je de video’s van je geselecteerde kanalen en de populairste kanalen kan bekijken. Zo behoor je steeds tot de eerste kijkers van een nieuwe video.

TubeAlert iPhone kanalenTubeAlert stuurt pushberichten van video’s niet meteen bij de livegang van een video. De applicatie hanteert het background fetching-principe dat mogelijk is onder iOS 7. De app zoekt op de achtergrond regelmatig contact met de YouTube-server, ziet dan welke video’s van je kanalen nieuw zijn en stuurt daar dan de pushberichten van door. Het zou dus best kunnen dat je vijf video-aankondigingen tegelijk krijgt.

Om TubeAlert te laten functioneren, log je in met je Google-account. De applicatie geeft je automatisch pushberichten van alle kanalen waar je op bent geabonneerd. Helaas is er geen optie om daar handmatig verandering in te brengen. Je kan in het tabblad Favorites wel je abonnement op een kanaal opzeggen en er in het tweede tabblad populaire of gezochte kanalen aan toevoegen, maar je kan het niet lostrekken van pushberichten. Ook jammer is dat je geen pushberichten op zoekopdrachten kan zetten. Pushberichten instellen voor elke nieuwe video met ‘iPhone 6 concept’ in de naam, behoort niet tot de opties.

TubeAlert is niet de enige applicatie waarmee je pushberichten ontvangt voor nieuwe YouTube-video’s. Het onlangs uitgebreid besproken Collap, waarmee je bekende Nederlandse vloggers kan volgen, heeft vandaag een update gekregen waarmee je ook pushberichten van nieuwe video’s ontvangt. In die app kan je echter niet zelf je kanalen kiezen. Wie het niet erg vindt om te knutselen, kan aan de slag met RSS-feeds van YouTube-kanalen in combinatie met IFTTT en Push.co.

Downloaden: TubeAlert (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 april 2014, 13:36
Categorie Amusement
Onderwerp youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.