Station+: complete trein-app is gratis en overzichtelijk

Station+ voor iPhone en iPad is een alternatief voor NS Reisplanner Xtra. De app is overzichtelijk en gratis en bewaart favoriete trajecten.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Station Plus iPhone iPad openbaar vervoer treinTrein+ Informatiebord is een beetje een gimmick. De applicatie laat je louter de eerstvolgende treinen zien vanaf het station waar je je begeeft. Dat doet het met het uiterlijk van de NS-borden die je op de perrons tegenkomt. Allerminst een complete app. Maar de Nederlandse ontwikkelaar Rengi Rengi heeft nóg een applicatie voor treinreizigers. Dat is Station+, net voorzien van een nieuw uiterlijk en een overzichtelijk alternatief voor de officiële NS Reisplanner Xtra-app.

Als je één ding op de uitgebreide Nederlandse Spoorwegen-app kan aanmerken, is het dat de applicatie niet erg overzichtelijk is door al die informatie. Het is precies op dat vlak waarop Station+ een goed alternatief kan zijn. De applicatie is recent bijgewerkt naar versie 3.0 en heeft nu een uiterlijk afgestemd op iOS 7, maar Station+ is nog wel overzichtelijk. Je ziet tabbladen ouderwets onderin beeld.

Het eerste tabblad leidt je naar het hoofdscherm van de applicatie. Het enige scherm dat je zelf kan inrichten. Op basis van je locatie zie je één of meerdere nabije stations en daar de eerste drie vertrektijden van, of je markeert stations van elders in het land als favoriet en ziet ze ook op die pagina. Druk op een station en je ziet een uitgebreid overzicht van vertrektijden. Door wat meer ademruimte en wit, een stuk overzichtelijker dan NS Reisplanner Xtra. Daar zie je wel weer de drukte-indicatie die hier ontbreekt. De reizen die je markeert, vind je terug in het vierde tabblad Mijn Reizen. Het vijfde tabblad van de app maakt ruimte voor meldingen van storingen.

Station Plus iPhone trajecten Station Plus reisplanner prijzen

Killer feature

Ook elders in Station+ stuit je op het eerste gezicht niet op verrassingen. In het tweede tabblad zoek je vertrektijden van stations op de centrale tab is de reisplanner. Daar kan je ook zoeken met een ‘via’ station en verschijnen resultaten meteen onder je zoekopdracht. In tegenstelling tot andere onofficiële treinapps, zie je hier de prijs van het traject onder een knop bovenin. En het sterretje ernaast is de killer feature die we eerder al goed zagen uitgewerkt in de officiële NS-app. Daarmee voeg je het traject toe aan je favorieten en zie je hem terugkomen op de hoofdpagina. Je ziet dan meteen de eerste vijf reisopties in één oogopslag, inclusief spoor, reistijd en overstappen. Nóg handiger dan in NS Reisplanner Xtra, maar wel met kleinere letters. Wel minder leesbaar dus.

Alternatief

Station Plus instellingenAlles bij elkaar opgeteld, voelt Station+ als een overzichtelijke tegenhanger van de officiële NS Reisplanner Xtra. Ook al mist een drukte-indicatie en uitgebreide stationsinformatie. De handige weergave van je favoriete trajecten is de klap op de vuurpijl en gecombineerd met het prijskaartje, kan Station+ zomaar uitgroeien tot je favoriete trein-app.

Downloaden: Station+ (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 april 2014, 18:02
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen openbaar vervoer, trein, weerstation

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.