UPC MyPrime: onbeperkt films en tv-series kijken, ook op iPhone en iPad

UPC heeft UPC Prime aangekondigd, een Netflix-achtige dienst om onbeperkt films en tv-series te kijken op iPhone, iPad, laptop en tv.

myprime-upc-onbeperkt-kijkenUPC heeft vandaag UPC MyPrime aangekondigd, een nieuwe dienst waarbij je toegang krijgt tot ruim duizend films en ruim duizend afleveringen van tv-series. MyPrime is een directe concurrent van Netflix en werkt ook op de iPhone en iPad. Je hebt hiervoor de Horizon TV-app nodig en een geschikt abonnement.

Heb je een Alles-in-1 Basispakket of 2-in-1 Basispakket, dan kun je MyPrime afsluiten voor €6,50 per maand. Dat is iets goedkoper dan Netflix. MyPrime is gratis bij de nieuwe Power- en Extra Powerpakketten die vanaf 1 april 2014 worden afgesloten. Bestaande klanten met een Powerpakket krijgen alleen gratis de beschikking over MyPrime, als ze hun abonnement verlengen of veranderen. Maar daarbij geldt wel een prijsverhoging: alle Power- en Extra Powerpakketten zijn vanaf 1 april vijf euro duurder geworden.

upc-veelgestelde-vragen-myprimeIn de praktijk komt het erop neer dat je een nieuw afgesloten Alles-in-1-Powerpakket (€55), Alles-in-1 Extra Powerpakket (€70), 2-in-1 Powerpakket (€52,50) of 2-in-1 Extra-Powerpakket (€67,50) moet hebben. Bij deze pakketten wordt nu standaard een Horizon Box meegeleverd, waarvoor je eerder 5 euro per maand betaalde. Dit verklaart ook meteen de prijsverhoging van 5 euro bij de genoemde abonnementen.

Je kunt bij MyPrime onbeperkt kijken en op elk moment pauzeren, terugspoelen en nog eens bekijken, zonder extra kosten. Nadeel van MyPrime is dat niet alle films en series in HD-kwaliteit te bekijken zijn. Net als bij Netflix is er geen sprake van een compleet aanbod en moet je rekening houden met veel klassiekers. Zo kun je bijvoorbeeld de al wat oudere tv-serie Sex and the City kijken, maar ook Californication (wordt nog steeds uitgezonden) en Private Practice (gestopt in 2013).

upc-appVia de website kun je het aanbod doorzoeken op genre en alfabet. Bij elke film staat het jaar waarin het is verschenen. Natuurlijk kun je MyPrime ook kijken via een laptop of rechtstreeks via de televisie.

Op Twitter is te merken dat er veel verwarring is over de MyPrime-dienst. Vaste klanten met een Powerpakket denken dat ze ook recht hebben om gratis naar MyPrime te kijken, maar ontdekken dat het niet werkt. Op de website van UPC wordt de indruk gewekt dat het voor alle klanten geldt: “Hoe kan ik MyPrime ontvangen? MyPrime ontvangt u gratis bij onze Power Pakketten met Horizon TV.” Wie verder leest ziet dat het alleen voor nieuwe pakketten geldt en niet voor huidige klanten.

Op een dag zoals deze toch de moeite om even te noemen: dit is geen 1-aprilgrap. UPC-klanten kunnen hun abonnement per direct uitbreiden met MyPrime.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 april 2014, 14:21
Categorie Amusement
Onderwerpen televisie, upc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.