The new TubeBox: video’s van YouTube achter een wachtwoord opslaan

The new TubeBox is een iPhone-app waarmee je YouTube-video's kan opslaan, wegstoppen achter een wachtwoord en offline kan bekijken.

The new TubeBox iPhone iPod touchTubeBox Pro is al tijden een populaire app op de iPhone. Met de applicatie kan je video’s op YouTube bekijken en die lokaal opslaan op je telefoon, zodat je ze ook offline terug kan kijken en het geluid ervan op de achtergrond kan doorspelen. Maar het was AppBank nog niet genoeg. De ontwikkelaar heeft nu The new TubeBox uitgebracht, een app met hetzelfde idee in het uiterlijk van een boekenkast. Je kan de verschillende mapjes met video’s erin, beveiligen met een wachtwoord.

The New TubeBox kijkenVooral het uiterlijk is anders aan The new TubeBox, die nu trouwens tijdelijk gratis is te downloaden. Op de boekenplanken staan naar keuze cd-doosjes of mini-televisies die je verschillende, zelf aangemaakte mappen voorstellen. Als je er een wachtwoord op zet, worden ze gekenmerkt door een slotje. Anders zie je een previewafbeelding van een van de filmpjes erin. Open een doosje en je treft de video’s onder elkaar gepresenteerd met een previewafbeelding, de titel en de datum waarop hij op YouTube is gezet. De app is rustiger geworden ten opzichte van TubeBox Pro. Opties als de video’s binnen een map sorteren, zijn veel natuurlijker weggewerkt.

Het downloadscherm is uitgevoerd in TubeBox oude stijl en bereik je met het middelste tabblad. In een blauw uiterlijk zoek je op YouTube of snuffel je door de populairste, recente en meest gewaardeerde video’s van de website. Je kan de applicatie ook aan je account koppelen om snel je favorieten en abonnementen te benaderen. Bij elke video die je met verbinding bekijkt, prijken de tabbladen algemene info, gerelateerde video’s, andere video’s van de uploader en reacties. Zo kan je ook lekker door YouTube ‘bladeren’. Slechts de plus-knop rechtsboven indrukken is genoeg om tussentijds video’s op te slaan in je mappen.

The new TubeBox kast The New TubeBox video's offline

De videospeler zelf is ook het noemen waard. Binnen mappen maakt die het mogelijk video’s op te slaan naar het fotoalbum, de video te herhalen of alle video’s te herhalen. Hij kan ook willekeurige video’s laten zien en hij ondersteunt AirPlay voor bijvoorbeeld je Apple TV. Je kan video’s delen naar Facebook en Twitter bovendien. In de instellingen van de applicatie geef je de maximumresolutie van afspelen aan: 720p of 1080p. De laatste neemt meer ruimte in vanzelfsprekend.

TubeBox Pro is een aardige applicatie, maar over het uiterlijk kan je twisten. The new TubeBox giet dezelfde functionaliteit in een rustigere interface. Dat maakt het een fijnere applicatie.

Downloaden: The new TubeBox (tijdelijk gratis, normaal €0,89, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2013, 21:15
Categorie Amusement
Onderwerpen video, youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.