Skifta maakt DLNA-streaming op iOS-apparaten mogelijk

Qualcomm heeft Skifta uitgebracht, een iOS-app waarmee je DLNA mediabestanden kunt streamen naar je televisie of ander apparaat.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

skifta-iphoneAndroid-gebruikers kunnen er al langer gebruik van maken: mediabestanden streamen via DLNA. Het houdt in dat je content vanaf je mobiele apparaat rechtstreeks naar een ander apparaat kun streamen (meestal een televisie, maar het kan ook een PlayStation 3, speakers of een stereo zijn). DLNA is dus een alternatief voor Apple’s AirPlay, met als voordeel dat het niet een Apple-only oplossing is. Het werkt dus ook samen met je DLNA-geschikte Samsung- of LG-televisie. Met de nieuwe app Skifta van Qualcomm Atheros is het voor het eerst mogelijk om DLNA gratis op een iOS-apparaat te gebruiken. De app Skifta laat je via Wi-Fi muziek, films en foto’s streamen vanuit een clouddienst of je iOS-apparaat. Je hoeft de content niet mee te nemen op je iOS-apparaat of eerst te downloaden.

In een promofilmpje hieronder leggen de makers uit hoe het werkt. Je kunt bijvoorbeeld vakantiefoto’s en hilarische video’s die je online hebt gezien met Skifta streamen. Android-gebruikers konden er al een tijdje langer gebruik van maken. Je hebt minimaal iOS 5.0 en een compatibel DLNA-apparaat nodig om het te laten werken. Skifta wil nog meer apparaten geschikt maken. Zo sloten ze onlangs een overeenkomst met speakerfabrikant Tymphany om te zorgen dat hun audiomodule ook de soundbars en draadloze netwerkspeakers werkt. Qualcomm Atheros heeft met Skifta nog grotere plannen: het moet een centraal onderdeel worden in het connected huis: audio-apparaten spelen bijvoorbeeld niet alleen muziek af, maar krijgen ook alerts als de wasmachine een storing is of wanneer er iemand op de deurbel drukt.

Downloaden: SkiftaSkifta (gratis, universeel, iOS 5.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=ezP6Ee9HoRo&feature=player_embedded

Helaas zijn Apple en Samsung niet altijd BFF’s:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 januari 2013, 14:59
Categorie Amusement
Onderwerp qualcomm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.