Stitch: flitsende presentaties maken op de iPhone

Stitch is een gratis iPhone-app waarmee je presentaties kan maken van 3 tot 5 minuten. Ze zijn een stuk flitsender dan PowerPoint-slideshows.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Stitch presentatie sjabloon kiezen iPhoneWeg met die statische Powerpoint-slides! Stitch is een gloednieuw instrument voor de iPhone om presentaties mee te maken, waarbij je keuze hebt uit heel wat spannendere visuele stijlen dan standaardpagina’s met een grote zin en daaronder wat zinnen toelichting. Met namen als Laid Back en Disco heeft Stitch thema’s die constant wel ergens bewegen om het beeld voor de kijker interessant te houden. Tegelijk kan je in de app ook aan de slag met de informatieve kant van je presentatie.


Je kiest naast een later te veranderen thema, ook de opzet van de presentatie. Stitch heeft sjablonen voor een pitch, excuus, rant, advertentie, biografie, onderzoeksresultaten, een boekverslag, vragen om uit te gaan, het uitmaken (!), verjaardag, solliciteren, een videowerkstuk en een blanco presentatie. Elk sjabloon op de laatste na bestaat uit een opbouw van slides die je per stuk kan bewerken en voorziet van eigen tekst, kleuren, compositie en beeld. Dat beeld kan je natuurlijk uit je fotoalbum halen, maar je mag er ook Instagram en Google voor raadplegen.

Stitch presentatie organiseren

Het kost misschien even tijd om Stitch onder de knie te krijgen. Waar de knoppen voor staan is niet zo lastig te ontdekken, maar het vergt wel even gewenning om een een tekstvak te vergroten of verkleinen en de indeling volledig naar je hand te zetten. Ook is het de vraag waarom je perse moet kiezen uit de thema’s en er geen optie is om géén thema te gebruiken. Dat klinkt raar gezien de insteek van de app (‘presentaties met spannende thema’s!’), maar de gebruikte methoden om je aandacht op het beeld te houden zijn wel heel rigoureus en je kan je afvragen of iedereen zo de aandacht wel bij je verhaal kan houden. Gelukkig heb je wel de optie bij elke slide aan te geven hoe lang hij in beeld moet blijven. Het maximum van 5 seconden per slide geeft echter wel aan dat Stitch meer is bedoeld een hippe trailer te maken dan dat het een presentatietool is waaronder je een kwartier lang spreekt.

Stitch is gratis te downloaden, maar pas bij betaling van 4,49 euro in de app zorg je ervoor dat er geen Stitch-watermerk zichtbaar meer is op je presentatie. Voor dat geld ontgrendel je ook twee extra thema’s: het chaotische Epic en het grappige Tense, dat met Polaroids en verfklodders werkt. Bij dat thema blijft de tekst eigenlijk als enige echt goed zichtbaar, en daarmee is het misschien ook wel de beste.

Als je klaar bent met je presentatie, kan je hem delen op YouTube, Facebook of Twitter. Een AirPlay-functie om je presentatie rechtstreeks vanuit de applicatie om een groot scherm te projecteren, ontbreekt helaas. Wel kan je presentaties kopiëren en plakken in je volgende project. Met het prijskaartje van de app kan iedereen er in ieder geval mee aan de slag.

Downloaden: Stitch (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2013, 14:20
Categorie Productiviteit
Onderwerpen keynote, microsoft, presentatie, stitch
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.