MP3-Recorder voor iPad: handige opname-app tijdelijk gratis

MP3-Recorder is een handige audio-opname-app voor iPad en iPhone. De applicatie zit barstensvol zoekfuncties en exportmogelijkheden.

MP3-Recorder audio opnemenOf je nou een vergadering wil notuleren, interviews afneemt of een dagboek wil aanleggen met persoonlijke memo’s. MP3-Recorder is een iPad-app die een karrenvracht aan mogelijkheden voor het beheren en delen van je opnames biedt. En tegelijk verliest de app nooit het overzicht. De applicatie is ook verkrijgbaar onder de naam AAC-Recorder en die bespraken we eerder deze week al uitgebreid op iPhoneclub.nl. MP3-Recorder is nu extra interessant, want hij is tijdelijk gratis te downloaden.

Dankzij een duidelijke record-knop kan je meteen vanaf het openingsscherm beginnen met opnemen in MP3-Recorder. Het opnamescherm dat automatisch in beeld komt, bestaat uit indicatiebalken van je volume en bevat een pauze- en stopknop. Na een pauze kan je probleemloos verder opnemen en tussendoor kan je gewoon bezig met de vele opties die je aan een opname kan toevoegen. De app verbindt uit zichzelf de datum aan een opname, waardoor je hem kan terugvinden op de kalender elders in de app. Verder kan je recordings een naam geven, beschrijving, tags om hem makkelijk op terug te vinden, kan je hem sterren om als favoriet te markeren en kan je zelfs foto’s toevoegen. Daarnaast kan je tijdstippen in de opname markeren als bladwijzers om later snel op terug te vallen. Een heel pakket aan opties!

MP3-Recorder delen rechtsJe kan geluidsbestanden in MP3-Recorder afspelen op 1/4de, 1/2de, de normale snelheid en 2 en 4 keer zo snel. Verder krijg je de gelegenheid net zo lang te praten totdat je iPhone vol staat – en in het hoofdmenu staat meteen aangegeven hoeveel je lokaal opgeslagen hebt, op iCloud hebt staan en hoeveel ruimte de iPad, iPod touch of iPhone nog vrij heeft. In het hoofdscherm kan je opnames op allerlei manieren terugvinden: op tags, in een lijst, favoriete opnames, opgeslagen in iCloud, op beschrijving en op foto’s.

Je kan los het audiobestand als MP3 delen via iTunes, doorsturen via je browser met een Wi-Fi-adres op hetzelfde netwerk, of je kan het bestand openen met alle apps die ermee overweg kunnen. Die deelmogelijkheden blijven staan als je een opname met foto opslaat als ingepakt ZIP-bestand of als PDF-document. MP3-Recorder is een fijne, uitgebreide applicatie voor audionotities.

Downloaden: MP3-Recorder (tijdelijk gratis, normaal €1,79, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2013, 19:50
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.