Cognition Episode 1: nieuw avonturenspel voor iPad

Cognition is een iPad-avonturenspel over een FBI-agente die vier seriemoordenaars op het spoor is. Daarbij wordt ze geplaagd door haar gave.

Cognition iPad avonturenspelKlaar met The Walking Dead en klaar voor het volgende verhalende avonturenspel? Of ben je na The Room toe aan een mysterieus spel met iets meer om het lijf dan het doorstruinen van kamers? In beide gevallen kan je terecht bij de nieuwe iPad-game Cognition, waarvan ook een gratis probeerversie is te downloaden. Je neemt de rol op je van Erica Reed, een FBI-agente die zowel getergd als verguld is met haar mogelijkheid om in het verleden te kijken.

Gestationeerd in het Amerikaanse Boston, gaat ze op zoek naar vier seriemoordenaars. Cognition Episode 1 gaat over één moordenaar en heeft als subtitel The Hangman. Het spel is niet alleen puur op misdaad gericht, maar ook op de emotionele last die Reed met zich bijdraagt door haar bijzondere gave. In de trailer is bijvoorbeeld te zien dat ze daarvoor op het matje geroepen wordt door haar hogere. Toch zal je grootste gedeelte van het avontuur bezig zijn met vragen als ‘wie laat de clues achter’ en ‘hoe kent diegene Reeds geheimen’?

Cognition heeft net als The Walking Dead een stripachtige stijl. Dat is niet zo raar, want striptekenaar Romano Molenaar (Witchblade, Batman, Tomb Raider en X-Men) is verantwoordelijk voor het uiterlijk van het spel. Avonturengame-ontwerper Jane Jensen van onder andere Gabriel Knight en Gray Matter voorzag de ontwikkelaar van advies over het verhaal.

Als je van mysterieuze avonturenspellen houdt, is er nog een nieuwe game om op je iPad te downloaden. Op zustersite iPhoneclub.nl schreven we vandaag al over The Silent Age, waarvan de volledige versie gratis te downloaden is.

Downloaden: Cognition Episode 1 (€3,99, iPad, iOS 5.1+)
Downloaden: Cognition Lite (gratis, iPad, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2013, 15:48
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.