SpotON Radio: muziek en artiesten ontdekken met Spotify Premium

Met behulp van een Spotify Premium-account kan je met de iPhone-app SpotON Radio muziek ontdekken door een bandnaam in te voeren. De applicatie zoekt dan aanverwante artiesten die je ook kunnen bevallen.

SpotON Radio iPhone iPod touch muziek ontdekkenDe volledige integratie van Spotify in onafhankelijke iPhone-applicaties is nog maar net een feit, en nu al zijn er drie nieuwe apps die er gebruik van maken. Vanaf maandag kon je met een Spotify Premium-abonnement muziek ontdekken met OOR en gisteren schreven we over de gezamenlijke playlist die je kan samenstellen met Soundrop FM. Dan is er ook nog SpotON Radio. Voer een naam van een artiest in die je bevalt en de app gaat voor je op zoek naar artiesten die je wellicht ook aanstaan.

Het concept van SpotON is al eens eerder uitgevoerd door Soundtrackr Radio. Het idee is precies hetzelfde. Je vult een artiestennaam in en afgaande op de database met verbanden en genres, zoekt de app muziek voor je uit die in het straatje ligt van de artiest die je invulde. Het grote verschil tussen de twee apps is dat Soundtrackr gratis is te gebruiken. De applicatie SpotON maakt gebruik van een Spotify Premium-abonnement en dat kost 10 euro per maand. Het voordeel dat er tegenover staat, is dat Spotify een database heeft van miljoenen muzieknummers. Met alle playlists van gebruikers en alle nummers die luisteraars als favoriet aanduiden, is er op papier eveneens een gigantische hoeveelheid informatie beschikbaar om een leuke, aanverwante artiest aan je te laten horen.

SpotON creëert automatisch een aantal ‘radiozenders’ voor je van de artiesten die je het meest luistert in Spotify. Door erop te drukken, begint het eerste ‘vergelijkbare’ nummer te spelen en kun je die desgewenst meteen overslaan voor de volgende suggestie. Naar het vorige nummer teruggaan is er niet bij. Als je iets leuks hoort, dien je het al tijdens het luisteren te markeren als ‘More like this’. Staat het je niet aan, dan druk je ‘Not like this’ en worden de kansen voor een artiest om terug te komen aanzienlijk kleiner. Wie Soundtrackr Radio wel eens geprobeerd heeft, weet waar deze app zijn trucjes vandaan heeft.

Het uiterlijk van SpotON onderscheidt zich duidelijk van het lichtende voorbeeld. De app ademt een soort retro-stijl met de kleur van oud papier op de achtergrond. Verder ziet de applicatie er in zijn logo, hoekige vormen en uitstraling sjiek uit. Dat valt helaas niet te zeggen over de stabiliteit van de applicatie. Hopelijk voorkomt een volgende update de crashes die af en toe voorkomen en je uit je eigen radiozender halen.

Downloaden: SpotON Radio (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2012, 14:13
Categorie Muziek
Onderwerpen muziek, radio, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.