Day One: stijlvolle dagboek-applicatie gebruikt nu iCloud

Day One (Journal/ Diary) kan na de laatste update behalve Dropbox ook dagboeken en notities synchroniseren met iCloud. Het programma is verkrijgbaar voor Mac OS X en als app voor de iPhone, iPod touch en iPad.

Day One dagboek-app iPhone iPod touchDay One, een eenvoudige en fraaie applicatie voor de iPhone, iPad en Mac kon al onderling documenten tussen versies synchroniseren via Dropbox. Vanaf deze week worden de aantekeningen, notities en dagverslagen echter ook via iCloud gesynchroniseerd. Daardoor heb je geen Dropbox-account meer nodig om de laatste teksten en bewerkingen te openen op een ander apparaat. De op iPhoneclub nog onbesproken dagboek-app wordt al geruime tijd geroemd om zijn stijlvolle uiterlijk en no-nonsense aanpak.

Day One noemt zichzelf een journal/ diary-app en geeft daarmee aan dat ze zich beter leent voor een dagboek dan normale notities. Toch kan je beide prima invoeren in de app. Je kan teksten niet voorzien van opmaak en opsmuk, maar begint gewoon met schrijven en als je klaar bent, wordt de tekst opgeslagen op de dag dat het is geschreven. Je kan je eigen favorieten markeren met een ster zodat ze simpel terug te vinden zijn vanuit het hoofdmenu. Andere opties in het hoofdmenu zijn: alle intro’s van teksten onder elkaar zien, alle teksten van een jaar zien en al je inbreng op een kalender weergeven. Day One dagboek-app dagen overzichtDagen waarop een ‘journaal’ is geschreven, worden daarin blauw gemarkeerd. De hele app is uitgevoerd in een wit-lichtblauw-zwart uiterlijk.

De introductie van iCloud in de app ging niet zonder horten of stoten. Versie 1.5 moest de functie op maandag implementeren, maar gaf fouten. Daarom is vandaag versie 1.5.1 uitgebracht en die verhelpt de fouten weer. Naast iCloud is het ook nog steeds mogelijk met Dropbox te synchroniseren. Als je in versie 1.5 teksten bent kwijtgeraakt door een fout, kan je die in de nieuwste versie terughalen onder Settings -> Help -> Restore Lost Entries.

Day One heeft een gemiddelde waardering van 4 sterren op 20 beoordelingen. De meest gevraagde functie is het kunnen toevoegen van foto’s aan verslagen. De app is universeel en werkt dus ook op de iPad. De Mac-versie waarmee je eveneens kan synchroniseren, kost 7,99 euro in de Mac App Store.

Downloaden: Day One (Journal/Diary) (€1,59, universele app)

Komt de layout van Day One je bekend voor? Momento heeft ongeveer dezelfde layout en een vergelijkbaar pictogram.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2012, 15:27
Categorie Lifestyle
Onderwerpen dagboek, day one, notities

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.