IKEA Shopping List: magazijn doorlopen met iPhone-app

IKEA Shopping List is een nieuwe app voor de iPhone en iPod touch waarmee je een wenslijst voor de IKEA kan invoeren. Je kan de lijst koppelen aan een vestiging en ziet meteen de prijzen en magazijnrekken van de producten.

IKEA Shopping List iPhone iPod touchAls je geen dagdeel wilt besteden aan het verkennen van de IKEA, kan je er altijd voor kiezen om meteen door te lopen naar het magazijn en daar de meubels mee te nemen die je al in de folder aanstipte. De nieuwe iPhone-app IKEA Shopping List helpt daarbij een handje. Hij ondersteunt de vestigingen in Nederland en België en berekent de totaalprijs meteen als je de lijst samenstelt. Ook krijg je te zien in welk rek in het magazijn je een meubel kan ophalen.

IKEA Shopping List is geen officiële applicatie van de IKEA, maar is gemaakt door een onafhankelijke derde partij die wat geld wil binnenhalen met de advertenties die onderin beeld staan. Daarvoor heeft ontwikkelaar Since Eight de moeite genomen om de prijzen van allerlei IKEA-vestigingen wereldwijd te indexeren en te verwerken in de applicatie. Nederland en België zijn in ieder geval compleet vertegenwoordigd. Behalve de juiste prijzen houdt de app ook per vestiging de juiste rekken in het magazijn aan. Het idee is dus dat je precies weet waar je moet zijn in het magazijn als je de app in je hand hebt.

De tijd die je bespaart met het door de IKEA slenteren, dien je van tevoren echter in de app te steken. Je kan de producten van de winkel namelijk niet handmatig zoeken op soort, maar moet de productcode ervan invoeren. Die vind je in de catalogus van de IKEA of in de officiële iPhone-app. Als je de code invoert in IKEA Shopping List, krijg je een foto van het product, het magazijnreknummer en de prijs ervan te zien. Ook kan je van elk product aangeven hoeveel je ervan wilt hebben. De totaalprijs wordt er meteen op aangepast.

Omdat je voor IKEA Shopping List de codes van meubels en accessoires nodig hebt, ben je waarschijnlijk net langer bezig met het samenstellen van een wenslijst dan je lief is. De app is vooral een hint voor de officiële IKEA-applicatie. Die kan een lijstfunctie met magazijnnummers én met integratie van de folder, goed gebruiken.

Downloaden: IKEA Shopping List (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2012, 12:38
Categorie Productiviteit
Onderwerp boodschappen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.