Spotify laat na update ook playlists van vrienden streamen

Met Spotify voor de iPhone en iPod touch kun je nu ook de playlists van vrienden bekijken en beluisteren. Je kan je meteen abonneren op lijsten die bevallen.

Spotify iPhone iPod touchDe populaire muziekapplicatie Spotify heeft een update gekregen waardoor je nu ook de afspeellijsten van je Facebook-vrienden kan beluisteren in de app. Een nieuwe groene ‘Subscribe’-knop maakt duidelijk dat je in de lijst van iemand anders bent. Ook de Inbox is vernieuwd. De plek waarop verzoeken en tips van anderen binnen komen, heeft een nieuw ontwerp gekregen en laat nu berichten, albums, artiesten en playlists zien die je doorkrijgt. Eveneens hoort de applicatie niet meer te crashen als je een externe geluidsbron zoals een koptelefoon verwijdert.

De vriendenlijst is te vinden onder het vierde tabblad van de applicatie en ziet eruit zoals je zou verwachten. Je Facebook-vrienden zijn gesorteerd op voorletter en je kan ze doorzoeken met een balk bovenin het scherm. Nieuw is ook de ondersteuning voor spotify:user:links en als je een plaat of afspeellijst wilt delen met vrienden, zie je die nu eveneens gesorteerd onder voorletter.

Spotify is een gratis applicatie waarmee je oneindig muziek kan luisteren in je eigen afspeellijsten en nu dus ook de playlists van anderen. Je kan zoeken naar meer dan vijf 15 miljoen nummers die Spotify biedt en jezelf abonneren op een playlist of album. De dienst werkt samen met een Spotify op de desktop, waar je meer mogelijkheden hebt om afspeellijsten samen te stellen. Om gebruik te maken van het oneindig afspelen en automatisch synchroniseren tussen de computer en iPhone, heb je het Spotify Premium-abonnement van 10 euro per maand nodig. Met de iPhone-app kun je de dienst 48 uur proberen nadat je voor het eerst hebt ingelogd.

Brengen je vrienden niet genoeg muzikale variatie in Spotify? Misschien kan Digster je redden.

Downloaden: Spotify (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2011, 11:37
Categorie Muziek
Onderwerpen facebook, playlist, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.