Audible verwijdert shoplink, Kindle verbetert pagina-animaties

Audible heeft een update uitgebracht van de app, met een prominente koopknop. Die was echter snel weer verdwenen. Ook de Kindle-app kreeg een update.

audible-knopAudible dacht even dat ze de regels van Apple konden omzeilen. Ze brachten een update van de audioboeken-app uit, met een prominente knop naar de eigen shop (zie hiernaast). Lang duurde het echter niet, want zodra de Audible-update in de App Store verscheen werd de knop opgemerkt door ZDNET. Apple besefte dat ze een fout hadden gemaakt in het reviewproces en liet de app snel vervangen. Een paar uur later stond er alweer een nieuwe update klaar van de Audible-app, deze keer zonder grote oranje koopknop.

Afgelopen zomer voerde Apple een regel in, waarbij ontwikkelaars geen links naar externe contentwinkels mochten opnemen. Het zorgde ervoor dat Amazon, Kobo, Wall Street Journal en andere aanbieders hun apps moesten aanpassen. Gebruikers zullen daardoor sneller geneigd zijn om nieuwe content via iTunes aan te schaffen, waardoor Apple 30% commissie kan opstrijken.

Overigens is Audible eigendom van Amazon, de maker van de Kindle. Vannacht verscheen er ook een nieuwe versie van de Kindle-app voor de iPhone, maar die biedt eigenlijk weinig extra’s. Verbeterde pagina-animaties, een optie om de helderheid aan te passen en snelle toegang tot de klantenservice moeten de gebruikers aanzetten tot een update van de boekenapp.

Downloaden: Audible (gratis) en Kindle (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2011, 11:03
Categorieën Amusement, Boeken
Onderwerpen audioboek, kindle

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.