Spotify iOS-app krijgt optie voor 320 kbps geluidskwaliteit

Vanaf nu kun je in de Spotify iOS-applicatie ook muziek in nog hogere geluidskwaliteit (320 kbps) streamen en synchroniseren. Ook is het mogelijk geworden om met één klik via Facebook in te loggen.

SpotifySpotify heeft een kleine update voor de Spotify iOS-applicatie uitgebracht. Belangrijkste vernieuwing is ondersteuning voor nog hogere geluidskwaliteit bij het streamen en synchroniseren van muziek, zoals in de desktopapplicatie ook al mogelijk was. Ook is het nu mogelijk om met één klik via Facebook in te loggen.

Voorheen was 160 kbps Ogg Vorbis de best mogelijke kwaliteit, in de app aangeduid met ‘hoge kwaliteit’. De update maakt het mogelijk om te streamen en te synchroniseren in 320 kbps Ogg Vorbis. Dit was tot nu toe alleen mogelijk in de desktop-applicatie van Spotify.

Hoewel veel mensen het verschil tussen hoge en extreme kwaliteit niet zullen horen, onderscheidt Spotify zich hiermee wel van andere streaming-muziekdiensten. Vanzelfsprekend betekent in een hogere kwaliteit streamen wel dat je een snellere mobiele dataverbinding nodig hebt en voor synchroniseren meer ruimte op je toestel kwijt bent.

Om van Spotify op de iPhone/iPod touch gebruik te kunnen maken heb je wel een Spotify Premium-account nodig, wat €9,99 per maand kost. Dit heb je ook nodig om in de desktopapplicatie muziek in de hoogste kwaliteit te streamen. Nieuwe gebruikers kunnen Premium gratis 48 uur uitproberen en daarna de test nog eens met 30 dagen verlengen. Ook bieden Hi en MTV Mobile Spotify Premium bij hun mobiele abonnementen aan.

Downloaden: Spotify (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2012, 13:36
Categorie Muziek
Onderwerpen muziek, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.