App Gemist: Tweetbot, Law & Order: Legacies, Remarks en meer

Elke zaterdag blikt iPadclub.nl terug op de beste nieuwe applicaties die afgelopen week uitkwamen voor de iPad in de rubriek App Gemist. Deze week kan je onder andere tweeten in stijl met de Twitter-app Tweetbot.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

AW HEADER Tweetbot iPad timelineElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week werd onder andere de op de iPhone enorm geliefde Twitter-app Tweetbot op de iPad uitgebracht en leer je lekkere soepen te maken met een app van… Leger des Heils.

AW Tipo Leert alles over fruit iPadTipo leert alles over fruit – Kiddyapps bracht twee weken geleden een reeks nieuwe kinderapps uit. Ook vorig weekeinde waren ze weer present met een nieuwe kinderapp. ‘Tipo leert alles over fruit’ is de titel van het interactieve kinderboek, waarmee kinderen fruit leren ontdekken. Hoofdfiguur is het marsmannetje Tipo, die op aarde is terechtgekomen en alles wil leren over fruitsoorten. Hij leert de smaken kennen, weet of fruit rijp is en of het een harde of zachte vrucht is.
Downloaden: Tipo leert alles over fruit (€2,39)

AW Remarks iPad PDF beschrijvenRemarks – Als je Remarks van de zakelijke iPad-app uitgever Readdle een vlugge blik toewerpt, zou je het snel afdoen als het volgende programma waarmee je losbandig kan kliederen op tekenpapier met je vingertoppen of stylus. Remarks gooit er echter een waardevolle functie bovenop: de toepassing opent PDF-bestanden en laat je vervolgens de gehele teken- en schrijfdoos benutten. Daardoor kan je aantekeningen maken en tekst onderstrepen in dossiers, huiswerk of andere belangrijke documenten.
Downloaden: Remarks (€3,99)

AW Law and Order Legacies iPad iPhone iPod touchLaw & Order: Legacies – De eerste aflevering van het iPad-spel Law & Order: Legacies is tijdelijk gratis voor de iPad verkrijgbaar. In de spellenreeks los je verschillende misdaden op met de cast van de gelijknamige televisieserie. Verdere hoofdstukken zijn vanuit de app verkrijgbaar, als aparte in-app aankopen of als een bundel. Law & Order: Legacies is ontwikkeld door de studio die eerder verantwoordelijk was voor Tales of Monkey Island en de Jurassic Park-spellen voor de iPad.
Downloaden: Law & Order: Legacies (gratis)

AW Lettervreters iPad kinderboekLettervreters – Wat gebeurt er als je een klein broertje hebt dat net kan kruipen en op ontdekkingstocht door het hele huis gaat? Het digitale prentenboek Lettervreters voor de iPad brengt het in beeld. Storm is het kleine broertje van Ian en sluipt het hele huis door op zijn buik. De fantasie van Ian, zelf ook niet al te oud, slaat op hol en binnen de kortste keren branden er vuurtorens in de woonkamer en stroomt er een zee door het huis.
Downloaden: Lettervreters (€3,99)

AW Mega Multilingual Word Find iPad iPhone iPod touch woordzoekerMega Multilingual Word Find – Er mag dan wel geen specifieke iPad-versie zijn van het megapopulaire woordspel Wordfeud; dat betekent niet dat er geen Nederlandse woordenspellen voor de iPad zijn. Mega Multilingual Word Find is een nieuw verkrijgbare app. Het is een ouderwetse woordzoeker waarin je op zoek gaat naar woorden in een groot veld met letters. Standaard krijg je een grote hoeveelheid Engelse tekstvelden voorgeschoteld en tegen betaling van 79 eurocent komen daar talloze Nederlandse velden bij.
Downloaden: Mega Multilingual Word Find (gratis)

AW FlashCards To Go iPadFlashCards To Go – Toen HP aankondigde te zullen stoppen met webOS-toestellen, stelden ze webOS en het bijbehorende app-raamwerk Enyo 2.0 als open source beschikbaar. Externe ontwikkelaars gingen ermee aan de slag en dat heeft geresulteerd in een eerste app voor iOS: FlashCards To Go. De app is gemaakt door James Harris en werkt alleen op een iPad met iOS 5 en hoger. De app helpt je bij het studeren: je kunt op de voorkant van de kaartjes een vraag zetten en op de achterkant het antwoord.
Downloaden: FlashCards To Go (€2,99)

AW Elicity iPadElicity: Je kan tamelijk statisch op zoek gaan naar een YouTube-video in de applicatie die standaard op de iPad staat geïnstalleerd. Je kan er ook voor kiezen om jezelf te laten verrassen tijdens de zoekopdracht en meteen te zoeken naar aanverwante zoektermen. Niet per se omdat het handiger is, maar vooral omdat het mooier is. De gloednieuwe iPad-app Elicity verzamelt alle tags die in het straatje van je zoekopdracht liggen en presenteert ze in tagclouds in alle soorten en maten. Je kan ermee spelen wat je wilt.
Downloaden: Elicity (€1,59)

AW Tweetbot iPadTweetbot voor iPad – Tweetbot verscheen in april 2011 op de iPhone. Dat was relatief laat, maar toch werd de app vanaf het begin hoog gewaardeerd. De visuele stijl en de overzichtelijkheid waren twee aspecten die vooral werden geroemd. Dezelfde kwaliteiten heeft het team van Tapbots nu ook geprobeerd in een iPad-variant te verpakken. Tweetbot voor iPad ondersteunt meerdere tijdlijnen, waarbij je snel kunt wisselen. Slimme vingerbewegingen (smart gestures) zorgen ervoor dat je minder tijd kwijt bent met navigeren.
Downloaden: Tweetbot voor iPad (€2,39)

AW Soep iPad iPhone iPod touchSoep! – Het Leger des Heils bestaat 125 jaar en daarom heeft ze een app uitgebracht voor de iPad en de iPhone. Soep! bevat recepten voor verschillende soorten soepen en elke week is er een Soep van de Week, bereid en uitgelegd door een topkok. De Christelijke instantie die daklozen opvangt en een nachtelijk onderdak biedt, is van plan het aanbod van soepen regelmatig uit te breiden. De recepten worden niet alleen aangedragen door professionele koks, maar ook door bekende Nederlanders.
Downloaden: Soep! (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2012, 17:26
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.