Hipstamatch: preview hoe een foto wordt met een Hipstamatic-filter

Hipstamatch is een nieuwe applicatie voor de iPhone en iPad die je helpt de effecten van kleurenfilters en rolletjes in Hipstamatic te leren kennen. Zo ben je de volgende keer voorbereid als je een object met tegenlicht fotografeert.

Hipstamatch iPhone iPod touch HipstamaticDe populaire camera-applicatie Hipstamatic is een eigenaardig stuk software voor de iPhone en iPod touch. Het was een van de eerste apps voor touchscreen-smartphones waarmee je kleurenfilters op foto’s kan loslaten, maar heeft het ‘nostalgische’ ongemak dat je de resultaten van het filter pas na het maken van de foto kan zien. Toch krijgt Hipstamatic nog steeds veel handen op elkaar. Met de onafhankelijke, nieuwe app Hipstamatch wordt het nog onwerkelijker: daarmee kan je het resultaat van een Hipstamatic-filter previewen buiten Hipstamatic om.

Hipstamatch is geen officiële applicatie en is ook niet gerelateerd aan Hipstamatic, maar het beschikt wel over alle lenzen en kleurenfilters die er in Hipstamatic voorhanden zijn. Hipstamatch iPhone screenshotDe applicatie is eenvoudig ingericht: aan de bovenkant van het scherm wissel je tussen de filters en aan de onderkant swipe je tussen de soorten fotorolletjes. In het midden van het scherm zie je hoe een foto eruit zou zien als je die in Hipstamatic zou nemen.

Het is niet zo dat je de app je camera gebruikt en dan bekijkt hoe de filters zouden uitpakken. Nee, er zijn een aantal standaardsituaties, standaardfoto’s in de app al opgenomen die laten zien wat het resultaat is van een rolletje en een filter. De situaties zijn gebaseerd op buiten met sterk licht, buiten met sneeuw, een close-up met zonlicht, interieur met zonlicht, interieur met kunstmatig licht en buiten met bewolking. Als je de stof van Hipstamatch goed in je opneemt, weet je dus naar welk filter en welk rolletje je volgende keer snel moet grijpen als je een gewenst effect op de gevoelige plaat wil vastleggen.

Downloaden: Hipstamatch (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2012, 15:36
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen fotobewerking, fotofilters, hipstamatic

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.