SoundFocus: prachtige Spotify en iTunes-app met gehoortest

Muziekapp SoundFocus voor iPhone was al goed om gehoorverlies te corrigeren, maar is nu ook een prachtige player voor Spotify en iTunes.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

SoundFocus prachtige player iPhoneDe applicatie SoundFocus is vanaf vorig jaar augustus een muziekspeler voor iPhone met een gave. De app neemt een gehoortest af voordat je ermee aan de slag gaat, om na te gaan hoe goed je hoge tonen, middentonen en lage klanken hoort. De muziekinstellingen worden aangepast aan je gehoor en zo hoor je muziek vanaf iTunes en Spotify simpelweg beter in de app. De functionaliteit van SoundFocus was al goed, maar na een nieuwe update is ook het design aangepakt.

Dat de dienst Spotify geweldig is op de iPhone en iPad, staat buiten kijf. Gratis met reclame of betaald zonder luister je oneindig de muziek die je zelf wilt horen in de applicatie. Maar qua ontwerp kan hij wel wat beter. De app is niet erg overzichtelijk met al zijn ontdekkingsfuncties en bovendien zijn afspeellijsten nogal ruim opgezet, waardoor je lang door grote afspeellijsten moet scrollen.

SoundFocus gehoortest SoundFocus hoofdmenu iTunes en Spotify

SoundFocus heeft voor het ontwerp in de nieuwe app goed naar Spotify-concurrent Rdio gekeken en slaat Spotify daar nu zelf mee om de oren. Je hebt niet de volledige Spotify-mogelijkheden tot je beschikking in SoundFocus, waarbij de grootste teleurstelling is dat je geen nummers toe kan voegen aan eigen afspeellijsten. Ook kan je geen afspeellijsten maken of tracks en lijsten offline opslaan. Maar wat je wel hebt, is de basis. Je kan zoeken op nummers, artiesten en albums, radiostations starten en je afspeellijsten benaderen.

Op die vlakken ziet Spotify er in SoundFocus geweldig uit en werkt hij bloedsnel. Als je bent ingelogd (kan alleen met Spotify Premium), zien de afspeellijsten er duidelijk uit met vetgedrukte nummernamen en daaronder de artiest. De muziekspeler zelf ziet er in het wit deftig uit en is te bedienen met grote knoppen. Met rechtsonderin meteen de knop om je SoundFocus-gehooraanpassingen in of uit te schakelen, en linksonderin een snelknop voor AirPlay. Overigens kan je nummers wel aan favorieten toevoegen. Dus als je een mooi onbekend nummer tegenkomt, kan je die nog wel voor jezelf markeren.

SoundFocus playlist SoundFocus player iPhone

Natuurlijk is SoundFocus niet alleen een Spotify-app. Je kan er ook de muziek uit je iTunes-bibliotheek mee beluisteren. Nieuw in SoundFocus 2.0 is de optie om muziek uit iCloud uit te schakelen en alleen nummers weer te geven die fysiek op je iPhone staan. Daarnaast kan je eigen equalizers in de app instellen waarbij je kiest uit allerlei voorgeprogrammeerde muziekgenres, of zelf met de schuivers puzzelt. De laatste vernieuwing gapless playback. De app laadt het volgende nummer al in terwijl de huidige speelt, zodat je niet met een stille tussenpauze zit.

SoundFocus was al een goede app om muziek af te stemmen op je eigen gehoor. Nu is het in alle opzichten een dijk van een muziekspeler geworden.

Downloaden: SoundFocus (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 maart 2014, 16:49
Categorie Muziek
Onderwerpen itunes, muziek, sound, spotify

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.