iCulture speelt: Block Legend, Tiny Acrobats en een update voor Hay Day

Hay Day krijgt een paashaas en meer land in een nieuwe update, Tiny Acrobats is een geinig kinderspel en Block Legend is een nieuwe match 3.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

ICS Tiny Acrobats headerBonte kleuren overal waar je kijkt. In het geval van Tiny Acrobats is het niet zo vreemd: dat spelletje met twee mannetjes die je om de beurt omhoog wipt, is behoorlijk gericht op kinderen, weten we na een speelsessie. In het geval van Hay Day was het een bijdrager aan het enorme succes van de boerderijsimulatie die miljoenen spelers over de hele wereld bezig houdt. En in het geval van Block Legend is het een retrokeuze, voor een geinig match 3-spelletje.

Tiny Acrobats: kindvriendelijk

ICS Tiny Acrobats iOSBalanceren kan je leren. In Tiny Acrobats spel beweeg je een rijdend wipwapspringplankding waarop twee mannetjes elkaar steeds lanceren op weg naar de muntjes in de lucht. Die stuiteren de mennekes verder naar andere mannetjes en zo moet je het wipwapspringplankding dus als opvangbank gebruiken voor het andere mannetjes dat echt wel een keer terugkomt. Tiny Acrobats hanteer voordat opvangen een soort automatisch richten waarbij het spel tamelijk vergeeflijk is: al zat je er een halve duim naast, dan vindt het spel alsnog dat je intenties goed genoeg waren om het kind op te vangen. Zo is Tiny Acrobats echt een spel voor de kleintjes.

Downloaden: Tiny Acrobats (gratis met in-app aankopen, universeel, iOS 4.1+)

https://www.youtube.com/watch?v=7E1h1vJxQCg

Hay Day proeft de lente

Hay Day chatten met de burenHet populaire boerderijspel Hay Day snuffelt aan de lente zoals wij het buiten ook kunnen doen dezer dagen en… plop, daar is alweer een grote update. Hay Day maakt het vanaf nu mogelijk om je land verder uit te breiden voor een nog grotere boerderij. Zo heb je ruimte voor bijvoorbeeld de andere vernieuwing in de game. De Andalusische ezel is nieuw om aan je ezelfamilie toe te voegen, je kan een smoothiemixer kopen voor groene smoothies, bessensmoothies en yoghurtsmoothies. En daarnaast zijn er nieuwe boerderijversiesels en kan je een paashaas verwachten bij Pasen. Grappig is dat ontwikkelaar Supercell zichzelf een beetje op de hak neemt in de update-omschrijving, bij alweer een nietszeggende beschrijving van een nieuw dier:

De Andalusische ezel is een geweldige aanvulling op onze geliefde ezelfamilie. Sommigen beweren dat ze het meest nieuwsgierige boerderijdier is, en van dit soort opmerkingen wordt ze soms wel een beetje moe πŸ™‚

Downloaden: Hay Day (gratis, met in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Block Legend: Puzzle Quest in het oud

ICS Block Legend iPad iPhoneKen je Puzzle Quest nog? Het heerlijke campy match 3-spel waarin je vecht tegen fantasiemonsters als vleermuizen en ogres door diamanten met elkaar te combineren? Het spelidee is nu opgepakt door Block Legend, een pixelspelletje waar je eenmalig 1,79 euro voor neerlegt en dan financieel geen omkijken meer naar hebt. Block Legend heeft de ellenlange dialogen van het voorbeeld overboord gegooid en heeft een wat meer arcade-achtige aanpak. Combineren en vechten zal je. Terwijl je bezig blijft met diamanten wegtikken, verschijnen tegenstanders op je pad die je dient weg te spelen met de juiste combinaties. Daarvoor vul je de balken in de verschillende kleuren: heb je genoeg van een kleur, dan kan je een aanval op de tegenstander inzetten. Daarnaast bemachtig je specifieke aanvallen die nog sterker kunnen zijn. De retrostijl in beeld en geluid moet je aanstaan, maar het spelprincipe blijft verslavend.

Downloaden: Block Legend (€1,79, geen in-app aankopen, universeel, iOS 4.0+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 maart 2014, 19:15
Categorie Games
Onderwerpen hay day, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.