De Standaard Avond: dagsamenvatting van nieuws nu ook op iPhone

De Standaard Avond is een dagsamenvatting en duiding van het nieuws overdag. Na de iPad nu ook voor de iPhone, voor 4,49 euro per week.

De Standaard Avond vp iPhone iPadDe Vlaamse krant De Standaard heeft haar iPad-app met een speciale avondeditie nu ook uitgebracht voor de iPhone. In de applicatie lees je elke dag het nieuws uit de krant en op de site van die dag, “om het kaf van het koren te scheiden, duiding te geven en conclusies te trekken uit het belangrijkste nieuws.” De Standaard Avond kost 4,49 euro per week, maar is gratis voor bestaande abonnees van de krant. Bovendien kan iedereen de app tot 31 maart gratis proberen.

De applicatie bewandelt het tegenovergestelde pad van het Nederlandse kranteninitiatief de Volkskrant Select, waarin je elke avond om 22.00 uur juist geselecteerde verhalen van de volgende dag leest. De Standaard Avond is gericht op samenvatten en duiden. Het is goed mogelijk dat je passages en artikelen al eerder hebt meegekregen op de andere platformen van De Standaard.

De Standaard Avond doorbladeren De Standaard Avond serieus

De Standaard Avond schurkt qua bediening tegen traditionele krantenapps aan. Je tikt niet zomaar op een nieuwskop en begint dan met lezen, maar je bladert door de verschillende artikelen die zijn vormgegeven voor de speciale avondeditie. Met de inhoudsopgave uitgeklapt, doet de app denken aan een statische versie van Facebook’s Paper. Je ziet de artikelen horizontaal langskomen en een tik volstaat om dat artikel in een rustige leesweergave te openen. Een menuknop linksboven brengt je terug naar het overzicht.

Je vindt de applicatie in de Kiosk op je iPhone of iPad, dus niet als aparte app op je homescreen. Je kan pushberichten instellen om nieuwe nummers mee te krijgen. Voor het lezen van gratis edities tot en met 31 maart, vul je eerst en mailadres in en daarna een uitgebreid formulier. Na een e-mailbevestiging kan je vervolgens aan de slag met lezen. Daarna betaal je 4,49 euro per week voor De Standaard Avond.

Downloaden: De Standaard Avond (gratis, universeel, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 maart 2014, 17:01
Categorieën Belgische apps, Nieuws
Onderwerpen kranten, standaard

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.