Sonos-app speelt nu muziek van je iPhone-bibliotheek af

De Sonos Controller voor iOS heeft een update gekregen. Je kunt nu ook muziek van je iPhone of iPad afspelen, afkomstig uit je iTunes-bibliotheek.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

sonos controllerDe Sonos-app voor iOS heeft vandaag een update gekregen. Daardoor wordt het mogelijk om rechtstreeks muziek vanaf je iPhone af te spelen, dus muziek die zich in je iTunes-bibliotheek bevindt. Voorheen kon je met de Sonos-app muziek aansturen uit andere bronnen, bijvoorbeeld uit Spotify. Ook was het mogelijk vanuit andere apps om muziek via AirPlay naar je Sonos-systeem te sturen, bijvoorbeeld vanuit de YouTube-app. Deze nieuwe functie is (uiteraard) anders, omdat het te maken heeft met de Sonos-app zelf. Oplossingen als AirFoil en AirPlay zijn daardoor niet meer nodig. Wel heb je een iPhone, iPod touch of iPad met iOS 6 nodig om van de nieuwe functie te kunnen profiteren.

De nieuwe functie is te herkennen aan de extra menuoptie ‘Deze iPhone’. Tik je hierop, dan kun je je muzieknummers selecteren en toevoegen aan de afspeellijst van een willekeurige Sonos-speler in huis. Je kunt ook albumhoezen, artiest, album en metadata per nummer zien op je scherm. Bovendien kun je de afspeellijst bewerken. Het afspelen van muziek gaat gewoon door als je iPhone in slaapstand gaat. Je kunt ook muziek afwisselen met muziek uit je Sonos-bibliotheek en online diensten als Spotify. Het werkt zolang de iPhone of iPad is verbonden met het Wi-Fi-netwerk. Voorheen moest je je Sonos-systeem aan een AirPort Express koppelen, om gebruik te kunnen maken van AirPlay.

Downloaden: Sonos Controller voor iPhone (gratis, iOS 4.0+ voor normale functies)
Ook verkrijgbaar: Sonos Controller voor iPad (gratis, iPad, iOS 4.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2012, 10:32
Categorie Muziek
Onderwerpen itunes, sonos

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. Hier vind je alle belangrijke artikelen over Sonos.

Sonos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.