Shazam krijgt chatfunctie, volgende update alleen voor iOS 6

Shazam draait vanaf update 6.0 van de app alleen nog maar op iOS 6 en niet op oudere firmwares van op de Apple iPhone en iPod touch. Het is nog niet bekend wat de update gaat behelzen.

Shazam iPhone iPod touch alleen voor iOS 6 volgende keerNet als talloze andere applicaties deze dagen, is de muziekherkennings-app Shazam middels een update alvast gereedgemaakt voor de iPhone 5 en de nieuwe iPod touch. Het is echter niet de enige nieuwigheid in de snelle update. Shazam is vanaf de nieuwe versie 5.1 meer een sociaal netwerk geworden dan ooit tevoren, met nu de mogelijkheid om op de gescande muziek van je vrienden te reageren. Zo kan je niet alleen zien welke nummers anderen ‘Shazammen’, maar kan je er ook je ei over kwijt dat het toch maar even goed is dat je vriend alsnog de Rolling Stones heeft ontdekt.

De gehele vriendenpagina ziet er uit als een sociaal netwerk, met grote covers onder elkaar die laten zien wat de laatste tags van al je vrienden zijn. Op het moment dat je scrollt, schakelt de app automatisch over naar volledig scherm. Onder elke albumcover vind je de nieuwe reactiebalk met rechtsonder een indicatie van het totale aantal reacties en meteen onder het album de meest recente reacties.

Toch is de chatfunctie niet de meest opvallende noot in de updatebeschrijving van de tekst. Daarin valt namelijk letterlijk te lezen:

iOS 6 is gearriveerd. Wij vinden het geweldig, en daarom hebben we de nieuwe versie van Shazam (v6.0), waarvoor iOS 6 vereist is. Dus voer nu de update uit! De update is gratis en het draadloos bijwerken op je telefoon of iPod Touch is een fluitje van een cent: open de app Instellingen, ga naar ‘Algemeen’ en vervolgens ‘Software-update’. We weten zeker dat andere functies van iOS 6 ook in de smaak zullen vallen, zoals offline leeslijsten en precieze GPS…

Shazam tags van vrienden reagerenDe tekst impliceert dat je nu te maken hebt met versie 6, maar dat is niet het geval. Shazam 6.0 zal de volgende update na deze versie 5.1 zijn en vanaf dat moment is het dus niet langer mogelijk om de app te gebruiken met een ouder iOS-besturingssysteem. Het geldt zowel voor de gratis variant van Shazam, als de betaalde uitgebreide versies Shazam Encore en Shazam RED. Het is nog niet bekend wat de update zal bieden ten opzichte van de huidige versie.

Dat Shazam in haar omschrijving reclame maakt voor iOS 6 is misschien niet zo vreemd. Shazam en Apple zijn al langer compagnons als het gaat om promotie. Zo was Shazam Encore de eerste app die je van Apple kreeg als je in de Verenigde Staten een kop Starbucks-koffie bestelde.

Downloaden: Shazam (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2012, 20:45
Categorie Muziek
Onderwerpen ios 6, shazam

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.