iOS game-update: Earn to Die, Lunar Silver Star Story, Link Battle en koopjes

Earn to Die en Link Battle zijn twee eerlijke titels voor de iPhone en iPod touch die al in hun naam hebben zitten wat je in het spel doet. De klassieke RPG Lunar Silver Star Story is eindelijk ook voor iOS uitgekomen.

GU DO header Earn to Die door zombies rijdenLunar Silver Star Story enerzijds en Link Battle en Earn to Die anderzijds. Als je naar de namen kijkt, zijn het tegenstellingen van het zuiverste soort. Want wat weet je als je de titel Lunar Silver Star Story ziet? Helemaal niks. Link Battle legt meteen uit wat het spel doet: het bekende link-spelletje met een stand waarmee je het tegen een ander kan spelen. Met Earn to Die zie je misschien nog niet het spelconcept voor je, maar de bedoeling van het spel is al haarfijn uitgelegd: verdien wat geld zodat je de volgende keer weer het loodje kan leggen.

Lunar Silver Star Story eindelijk uit

GU DO Lunar Silver Star Story Touch iPhoneZelfs het idee dat de aloude RPG Lunar Silver Star Story op de iPhone en iPod touch zou verschijnen is inmiddels stoffig, maar nu mogen de handen van genrefans dan toch op elkaar. Lunar Silver Star Story is een vrij onbeminde klassieker in het genre van typische rollenspellen, waarin een stel personages met verschillende achtergronden en haarkleuren de krachten combineren om het kwaad te bestrijden. Tja, wat dat kwaad precies is, laat zich aan de hand van een paar aardige twisten natuurlijk weer raden, maar feit is dat je veel turn-based gevechten zult houden met tegenstanders die drie koppen groter dan je zijn – en dat je daarin steeds bekwamer wordt door meer ervaring op te doen en nieuwe specialiteiten te ontwikkelen. Lunar Silver Star Story wordt met name geroemd om zijn scherpe dialoog, en verdiept de personages verder door een uur aan geanimeerde tussenfilmpjes. Het zorgt er zomaar voor dat dit stokoude spelletje 522 MB inneemt op de je iPhone, maar daarvoor krijg je dan ook een bijgeschaafde soundtrack en nieuwe stemgeluiden. Één ding is zeker: als je door de verouderde beelden heen kan kijken, kan het avontuur van Alex en Nall uren in beslag nemen.
Downloaden: Lunar Silver Star Story Touch (€5,49, universele app)

Link Battle: online wordt het leuk

GU DO Link Battle iPhone iPod touchAls doorspitters van de App Store worden we om de oren geslagen met link-spelletjes waarin je een vlak met pictogrammetjes hebt waarvan je er twee moet combineren om weer andere pictogrammen te combineren. Het feit dat jij als lezer van deze rubriek er niet mee wordt doodgegooid, betekent dat we deze games meestal de moeite niet vinden. Nu is er wel een interessant genoeg. Link Battle neemt het principe online, en als je de eerste vijf potjes pictogrammen-combineren offline hebt afgewerkt, mag je via de internetverbinding tegen iemand anders van de andere kant van de wereld aantreden. Of de buurman, weet jij veel. Hoe dan ook wordt het concept dan interessant: Link Battle bewijst zich een spannende race over wie het eerst door het aantal velden weet te combineren. Linksonder in de hoek zie en hoor je hoe de tegenstander het er vanaf brengt en hoe vol of leeg zijn veld nog is. Dat werkt niet een béétje zenuwslopend, kunnen we je vertellen. Met een tegenstander van jouw scherpte wordt het megaspannend! Omdat de velden elke keer anders zijn en je een reeks van die velden afwerkt, krijg je beide echt wel een keer te maken met een dipje dat je het even niet meer ziet. Laat die in-app aankoopbare power-ups lekker links liggen en poog eens een paar potjes. Het zal je meevallen, dit matchgeweld.
Downloaden: Link Battle (gratis)

Trailer van de Dag: Earn to Die

GU DO Earn to Die auto samenstellenEerlijk is eerlijk: Earn to Die is vooral Trailer van de Dag omdat we het prachtige avonturenspel Lili al apart hebben besproken. Maar… het spelletje waarin je met je eigen samengestelde bolide zolang mogelijk overleeft in een wereld vol zombies, heeft meer reden tot die titel. De iPhone-game is namelijk de voortzetting van het grote succes dat het spel als Flash-game op verschillende spelletjessites al haalde. Het recept is simpel en rijp voor talloze in-app aankopen: je bouwt een auto waarvan je constant losse onderdelen bij elkaar koopt. De carrosserie, de motor, de bewapening, bescherming en noem het maar op. Je doet het allemaal om je eigen score van het aantal meters dat je vooruit komt te verbeteren, en in de iPhone-versie kan je het spel met acht levels ook echt finishen. En nu wordt het nog mooier: er zijn helemaal geen in-app aankopen voorhanden in Earn to Die! Je betaalt 79 cent voor het spelletje en daarna sprokkel je de centen voor de volgende upgrades puur en alleen door je prestaties in het spel bij elkaar. Hulde! Hebben we plots nóg een goede reden voor de nominatie Trailer van de Dag gevonden.
Downloaden: Earn to Die (€0,79, universele app)

De koopjeshoek

De leukste iOS game-aanbiedingen van vandaag op een rijtje:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2012, 18:27
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.