WatchNotes in de App Store

Review: WatchNotes maakt van je wijzerplaat een handig geheugensteuntje

Met WatchNotes op je Apple Watch zorg je dat je niks meer vergeet. Op je wijzerplaat zet je snel een herinnering neer, die je vervolgens dagelijks of wekelijks kunt hergebruiken.

WatchNotes in de App Store

Boodschappen doen, niet vergeten om iemand te bellen of dat je om vier uur ‘s middags een afspraak bij de tandarts hebt. Gedurende de dag zijn er genoeg dingen waar je aan moet denken en absoluut niet mag vergeten. De Apple Watch kan je op de hoogte houden van deze afspraken en met WatchNotes (link)op de wijzerplaat heb je helemaal een ideaal geheugensteuntje.

WatchNotes is een app die speciaal bedoeld is om op je wijzerplaat (watchface) neer te zetten. Houd er dus rekening mee dat je een wijzerplaat moet hebben die deze grote complicaties ondersteunt. Wijzerplaten die WatchNotes-complicatie ondersteunen zijn bijvoorbeeld Handig, Modulair en Mickey Mouse.

WatchNotes Complicatie Tijdreizen met WatchNotes.

Opstartproblemen van WatchNotes

Omdat WatchNotes puur een Apple Watch-app is, vraagt de app direct na het opstarten of je de app op de Apple Watch kunt installeren. Voordat dit installatieproces afgerond is kun je niet verder, en daar liepen wij tegen problemen aan.

De Watch-app op de iPhone liet namelijk zien dat de app aan het installeren was, terwijl het icoon al geladen was op de Apple Watch. De app bleef echter vastlopen totdat ook de iPhone bevestigde dat de installatie voltooid was. Uit ervaring blijkt dat dit best even kan duren. Pas na het opnieuw opstarten van de Apple Watch en het geforceerd afsluiten van de app kregen we de app aan de praat.

Als de app echter eenmaal geïnstalleerd is, blijkt het een handig middel te zijn om je Apple Watch te veranderen in een mini-geheugensteuntje en liepen we ook niet meer tegen problemen aan. Door op de complicatie te tikken kun je met de microfoon direct een nieuwe herinnering inspreken, die vervolgens op je wijzerplaat verschijnt. Ideaal als je op straat loopt en ergens aan denkt, en het zo snel even op kunt slaan.

Herinneringen in WatchNotes WatchNotes-iPhone

Voor uitgebreidere opties kun je terecht bij de iPhone-app van WatchNotes. Hier kun je een nieuwe notitie intikken die vervolgens direct in de Complicatie verschijnt, maar zit ook een van de handigste functies van WatchNotes verstopt: in het Schedule-menu kun je verschillende notities opslaan, die op bepaalde tijdstippen terugkeren.

WatchNotes is altijd in beeld

Deze berichten kun je vervolgens eenmalig, dagelijks of wekelijks laten verschijnen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er iedere woensdagavond om 18:00 een tekstbericht op je wijzerplaat verschijnt dat je vanavond gaat sporten om 19:30. Door van rechts naar links over een notitie te vegen kun je ze verwijderen. Dit kan ook op de Apple Watch als je in de app stevig op het scherm drukt.

WatchOS 2 introduceerde de handige Tijdreizen-functie, waarmee je met de Digitale Kroon door de tijd kunt draaien. WatchNotes maakt gretig gebruik van deze mogelijkheid, en laat je door al je toekomstige en oude notities scrollen door simpelweg aan de Digitale Kroon te draaien als de complicatie op je wijzerplaat staat.

WatchNotes microfoon WatchNotes opties op de Apple Watch

Conclusie WatchNotes review

WatchNotes is een relatief simpele app, maar dat maakt hem niet minder functioneel. In tegenstelling tot andere herinnering-apps (zoals het gelijknamige Watch Notes) hoef je bij WatchNotes geen aparte app te openen om je afspraken te bekijken, dit kan allemaal vanaf de wijzerplaat van de Watch. Hierdoor staan de notities altijd in de buurt, en vergeet je ze ook niet omdat je ze altijd ziet staan als je kijkt hoe laat het is.

Pluspunten

  • Simpel maar erg effectieve herinnering-app
  • Herhaal herinneringen dagelijks of wekelijks
  • Snel iets inspreken vanaf de Watch-app

Minpunten

  • Opstartproblemen tijdens installatie

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2016, 15:32
Categorie Productiviteit
Onderwerpen apple watch, herinneringen

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.