Remote 3.0: nieuwe iPad-interface, UpNext en verbeterd zoeken

Apple heeft in navolging op de nieuwe iTunes 11 een nieuwe versie van de gratis Remote-applicatie uitgebracht met een iTunes-achtige interface voor de iPad, wachtrijfunctie en verbeterde zoekmogelijkheden.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

RemoteApple bracht vanavond niet alleen een compleet vernieuwde versie van iTunes uit. Ook de gratis Remote app, waarmee je de iTunes-software en Apple TV vanaf je iPhone, iPod touch en iPad kunt bedienen, kreeg vanavond een welverdiende update. De belangrijkste vernieuwingen zijn terug te vinden in de iPad-versie van Remote. Deze heeft een geheel vernieuwde interface gekregen, die in feite een exacte kopie is van de nieuwe interface van iTunes 11. Volgens Apple is de app dan ook ontworpen om “perfect in sync” te zijn met de nieuwe iTunes-software.

De vernieuwde iPad-interface biedt alle vernieuwingen die Apple in iTunes 11 introduceerde. Zo is het uiterlijk sterk vereenvoudigd met nieuwe manieren om door je iTunes-bibliotheek te bladeren, compleet met de nieuwe ‘Expanded’ albumweergave. Ook ondersteunt de nieuwe Remote app de ‘UpNext’ wachtrijfunctie, waarmee je kunt zien welke nummers nog worden afgespeeld of welke je al hebt afgespeeld. Daarin kun je nieuwe nummers toevoegen of verwijderen of de gehele wachtrij in één keer leegmaken.

Vernieuwde iPad-interface in Remote 3.0

Je kunt volgens Apple van nummer wisselen, afspeellijsten en albums uitzoeken alsof je achter je Mac of Pc zit of op de bank hangt voor je Apple TV. Met iTunes Match kun je bovendien nummers die in iCloud staan rechtstreeks op je Apple TV afspelen. Als je meerdere AirPlay-apparaten in huis hebt, zoals een andere iPad of een AirPlay-versterker, kun je met de nieuwe Remote-applicatie het volume apart regelen. Zoeken is in de nieuwe app ook verder verbeterd met de mogelijkheid om je volledige iTunes-bibliotheek te doorzoeken. Evenals iTunes 11 heeft ook de nieuwe Remote-applicatie een soortgelijk nieuw icoon gekregen.

Downloaden: Remote (gratis, iPhone, iPod touch en iPad: iOS 5+ )

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2012, 14:03
Categorie Amusement
Onderwerpen ipad, itunes, remote

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.