iOS game-update: GTA Vice City trailer, Sky Gamblers en Chop Chop Ninja World

Drie opvolgers van populaire iPhone-games vandaag: Sky Gamblers Storm Raiders, Chop Chop Ninja World en The Impossible Test 2. Leuk!

GU DO Sky Gamblers Storm Raiders iPhone headerHet is een dag van vervolgdelen op de iPhone en iPod touch in de iOS game-update vandaag. Nadat we vandaag apart aandacht besteedden aan Jet Set Radio, de update van Angry Birds Star Wars en Contract Killer: Zombies 2, bespreken we drie teruggekeerde franchises in de dagelijkse gamerubriek op de site. Vlieg-schietspel Sky Gamblers duikt weer het verleden in, het platform-vechtspelletje Chop Chop Ninja krijgt een massaler gevolg en The Impossible Test onteert zijn eigen naam. Er is nu immers een deel twee. Plus op de valreep: een nieuwe trailer van Grand Theft Auto Vice City.

Chop Chop Ninja World heeft opvolger

GU DO Chop Chop Ninja World iPhoneGroter, grootser en met meer verhaal. Het is een standaardbeschrijving van een vervolgdeel op een groot succes, omdat het eigenlijk niet zoveel anders wil doen omwille van de instandhouding van dat succes. Chop Chop Ninja is meer dan 7,2 miljoen keer gedownload en mag je dus wel een succes noemen. Bovendien was het een platformer met een vernieuwende besturing die nu nog steeds staat: hoe verder je voor de ninja op het scherm drukt, hoe harder de strijder die kant op rent. Druk in de lucht en je springt, druk nog eens en de sprong wordt verhoogd richting je druk. Een vijand matten doe je door op of achter hem te drukken en zo kan je aanvallen aan muursprongen optillen zonder zorgen. Daarnaast kan je nu ook spullen oprapen om er op de Angry Birds-manier mee te slingeren – door het object eerst achteruit de trekken alsof je het katapulteert dus. Chop Chop Ninja World laat je kiezen uit twee personages, laat je je eigen spelomgeving invullen met vorderingen en telt in totaal dertig levels over drie werelden. Het spel ziet er in zijn simplistische 2D trouwens ook erg geinig uit.
Downloaden: Chop Chop Ninja World (gratis, universeel, iOS 4.3+)

https://www.youtube.com/watch?v=Oh3f2bSpGF0

The Impossible Test 2 is best mogelijk

GU DO The Impossible Test 2 iPhoneWat klopt hier niet: dé onmogelijke test die een vervolg krijgt omdat mensen klaar zijn met het eerste deel. Loog de titel misschien dan toch? The Impossible Test was een daverend succes met meer dan 20.000.000 downloads. Twintig miljoen – en meer dan 26.000 beoordelingen in de Nederlandse App Store. Ja, dan kijk je als ontwikkelaar niet de andere kant op en laat je een vervolgdeel liggen. In deel twee krijg je weer allerlei uitdagingen voorgeschoteld die ten einde lopen zodra je een fout antwoord hebt gegeven. De hersens worden opnieuw geprikkeld met de simpelste uitdagingen – make a rubber duck quack – tot een lastigere als ‘wijs aan welke mijn de minste stekels heeft’. En dat zijn dan nog rechtlijnige opdrachten waarbij je helder kan nadenken. De originaliteit is er na het eerste deel en tientallen klonen die in de App Store zijn verschenen, wel af. Het plezier dat je eraan kan beleven niet.
Downloaden: The Impossible Test 2 (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Sky Gamblers: Storm Raiders

GU DO Sky Gamblers Storm Raiders screenshotSky Gamblers gaat onnavolgbaar hard. Uitgever Namco bracht het eerste deel in oktober vorig jaar uit en komt nu alweer op de proppen met het derde deel in de reeks. Het springt ondertussen ook alweer naar zijn derde tijdsdeel waar het zich in afspeelt. Dik een jaar geleden maakten we kennis met gevleugelden uit de eerste Wereldoorlog, in maart dit jaar kwam er een vervolg uit de nabije toekomst. Nu ronken de motoren in de Tweede Wereldoorlog. Zo vlieg je onder andere in Pearl Harbor en sneer je over water, eilanden, boten en groene bossages in Europa. Dover, Parijs en natuurlijk Duitsland zijn enkele van de decors waar de nog altijd erg nauwkeurig en rustig bestuurbare actie zich afspeelt. En oh oh oh, wat ziet het spel er weer goed uit. Namco heeft de effectenkast weer opengetrokken en noemt de technieken ook bij naam: God rays, high definition textures, 4x anisotropic filtering, High Dynamic Range (HDR) rendering, radial blur, heat haze en refractive raindrops. Kijk, weet je ook eens wat je speelt. Game Center, online multiplayer via 3G en Wi-Fi, iCloud-ondersteuning en Airplay-support maken Storm Raiders een echte showcase voor je iPhone, iPad en Apple TV.
Downloaden: Sky Gamblers: Storm Raiders (€4,49, universeel, iOS 5.0+)

Plus: nieuwe trailer Grand Theft Auto Vice City

Op de valreep voor deze iOS game-update is een nieuwe trailer uitgekomen voor de volgende week te verschijnen Grand Theft Auto Vice City. Die zwengelt de hype tot 6 december nog even aan. In de nieuwste trailer zien we vooral veel beelden uit de vele video’s in het spel en niet zozeer van de gameplay.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2012, 18:30
Categorie Games
Onderwerpen grand theft auto, iculture speelt, ninja, sky gamblers, vice city

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.