Remarks van Readdle: schrijven en noteren op PDF-bestanden

Remarks is een nieuwe iPad-app van de zakelijke app-ontwikkelaar Readdle en laat je PDF-documenten openen en bewerken alsof je een papieren rapport, dossier of aantekeningen behandelt. Vervolgens kan je het delen.

Remarks by Readdle iPad PDF overschrijvenAls je Remarks van de zakelijke iPad-app uitgever Readdle een vlugge blik toewerpt, zou je het snel afdoen als het volgende programma waarmee je losbandig kan kliederen op tekenpapier met je vingertoppen of stylus. Remarks gooit er echter een waardevolle functie bovenop: de toepassing opent PDF-bestanden en laat je vervolgens de gehele teken- en schrijfdoos benutten. Daardoor kan je aantekeningen maken en tekst onderstrepen in dossiers, huiswerk of andere belangrijke documenten.


Tekst uit een rapport of een samenvatting benadrukken door het te arceren met een fluorstift waarmee je de regels inkleurt. Het is een werkwijze die tot nu toe allesbehalve logisch was op het scherm van de iPad, maar met Remarks alsnog de overstap van papier naar tablet maakt. De fluorstift is een van de gereedschappen die je kan selecteren en die je kan loslaten op de PDF-bestanden die je met het programma opent. Ook pennen en viltstiften staan tot je beschikking en tevens kan je vierkanten, cirkels en andere vormen trekken op de documenten.

PDF-bestanden kunnen worden geopend vanuit het mailprogramma, Safari en vanuit Dropbox. Als je klaar bent met aantekeningen, kan je jouw bewerking uiteraard ook weer naar anderen sturen als PDF. Remarks iPad specialiteiten op PDFDe geadresseerden die beschikken over Remarks, kunnen jouw versie vervolgens bewerken alsof het hun eigen project is. Dat geldt ook voor andere programma’s waarmee je PDF-bestanden kan bewerken, of dat nu op een pc of Mac gebeurt.

Behalve een PDF-bewerker, kan je ook simpel een notitie of tekening aanmaken in Remarks. Daarvoor selecteer je een nieuw document en, zoals de video laat zien, hoef je maar de titel te schrijven met je vinger of stylus om een voorkant te maken. Die kan je vervolgens opslaan en openen vanuit de applicatie, net zoals een PDF. Het hoofdmenu van de applicatie is – niet al te origineel – een boekenkast waarin al je werken naast elkaar staan. Het voordeel eraan is dat de stapel documenten waarschijnlijk een stuk overzichtelijker is gesorteerd dan een papierstapel op het bureau.

Downloaden: Remarks (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2012, 12:34
Categorie Productiviteit
Onderwerpen audio, frankrijk, notities, pdf, readdle, stylus, tekenen, tour de france
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.