iculture-biz
iCulture Biz

Zoek Bedrijf: bedrijf op locatie vinden met iPhone-app

De iPhone-app Zoek Bedrijf laat je naar bedrijven op een locatie zoeken. De applicatie is vooral gericht op snelheid en heeft haar bedrijven overzichtelijk gegroepeerd in steekwoorden.

Zoek Bedrijf iPhone iPod touchDe rij aan iPhone-apps waarmee je adressen van bedrijven en diensten kan zoeken, wordt alsmaar langer. Meer en meer applicaties dingen mee naar de rol die de Kaarten-app van de iPhone eigenlijk al vervult: snel een bedrijf in een bepaalde categorie vinden. Bedrijvenpagina.nl is de laatste nieuweling in het veld, nadat we vorige week LokaalTotaal.nl al hadden besproken. Zoek Bedrijf is net zo gratis en legt de nadruk op snel resultaten tonen.

De applicatie doet niet aan overbodige opsmuk en daarom laden de resultaten zo snel. De resultaten worden opgeknipt in verschillende pagina’s, waarbij je meteen elke aanbieder vanuit het overzicht kan bellen. Als je op de naam van een bedrijf drukt, krijg je een aparte pagina waarop je naast het adres en het telefoonnummer, ook de locatie van een bedrijf kan zien en de route er naartoe kan uitstippelen. Voor de laatste twee gegevens word je doorgestuurd naar Google Maps. Zoek Bedrijf nul resultaten iPhoneJe kan resultaten sorteren op naam en afstand tot het centrum. Je eigen locatie wordt niet opgenomen.

Zoek Bedrijf ziet er niet alleen uit als een mobiele website, maar laat zich helaas ook zo bedienen. Onderin heb je een browser-achtige balk met alleen een knop terug en vooruit. Als je een zoekopdracht wilt invullen, krijg je spontaan geladen suggesties die jouw zoekopdracht overschrijven als je te snel door wilt gaan. Zo vulden we de term video in voor een videotheek en veranderde de app het snel naar Groothandels voor audio en video. De opdracht kan niet teruggezet worden met een kruisje om alles weg te halen, maar moet met backspace verwijderd worden. Ook aan het feit dat je geen favorieten kunt opslaan, wordt al snel duidelijk dat deze applicatie louter een mobiele website verpakt als app is.

Onhandig is ook dat je alleen na een mislukte zoekopdracht kan zoeken in een groter gebied. De app geeft geen automatische suggesties voor alternatieven in de buurt. Wat dat betreft kan je beter gebruik blijven maken van de zoekfunctie in de standaard Kaarten-app. Die geeft op verschillende steekwoorden (videotheken, peuterspeelzaal, groothandel) die we proberen bovendien meer resultaten.

Downloaden: Zoek Bedrijf (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2012, 13:01
Categorieën Nederlandse apps, Zakelijk
Onderwerpen applijst, bedrijven, gids, iculture biz, telefoongids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.