Quick Route: Apple Maps met informatie van Google Maps

Quick Route is een nieuwe app voor de iPhone die de informatie van Google Maps weergeeft op Apple Maps. Zo kan je uitgebreid zoeken in de database van Google en routes uitstippelen per auto, fiets, openbaar vervoer of lopend.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Quick Route iPhone Apple Maps en Google Maps in éénGeen krampachtige poging om een trage versie van Google Maps op de iPhone uit te brengen, maar de kracht van Apple Maps combineren met de gegevens van Google. Dat is de slimmigheid die ontwikkelaar Excited Pixel heeft toegepast in het vannacht uitgekomen Quick Route. De nieuwe iPhone-app laat je routes uitstippelen met de auto, het openbaar vervoer, lopend of met de fiets. De route-informatie is afkomstig van Google, maar wordt in een handige interface weergegeven met Apple Maps.

Hoeveel ben je bereid neer te leggen om de kaarteninformatie van Google Maps te kunnen raadplegen? Quick Route is te downloaden voor 2,39 euro en die prijs geldt als een tijdelijke introductieaanbieding. Een aardige som voor iets dat voor iOS 6 een gratis vanzelfsprekendheid was. Het is dan goed om te weten dat je de prijs niet alleen betaalt voor de informatie. Quick Route hanteert een eigenzinnige en gebruiksvriendelijke interface, waar goed over is nagedacht. Je hebt twee kaarten altijd voor je liggen als je een route plant of een locatie zoekt. Op de kaart met de groene stip bepaal je het beginpunt, op de kaart met de rode je bestemming. In de bovenbalk kies je uit de opties per fiets, lopend, per openbaar vervoer of per auto, druk de blauwe knop ernaast in en de route wordt weergegeven in de enige kaart die dan nog in beeld is.

Het is een overzichtelijk scherm, diegene waarop de route is aangegeven. Bovenin beeld lees je in een blauw kader de volgende stap in je route, met daaronder de kaart. Wil je die prominenter in beeld, dan kan je dubbeltikken op de blauwe balk om die transparant te maken. Trek de menubalk naar beneden, en de route wordt opnieuw berekend. Met de knop rechts in de balk zie je de verschillende mogelijkheden naast elkaar. In het geval van het openbaar vervoer zie je meerdere mogelijke vertrektijden en kan je met een klok rechtsboven een vertrek- of aankomsttijd aanpassen.

Er zijn ook wel wat kanttekeningen te plaatsen. Als je een route hebt ingevoerd en de kaart ervoor opstart, zie je als beginpunt je eigen locatie en er is geen mogelijkheid om snel naar het startpunt van de route te schakelen – noch de bestemming. Ook is er geen mogelijkheid om de satellietweergave van de kaart te tonen. Tenslotte doet de app soms lang over het laten zien van verschillende openbaar vervoer-tijden. Daarbij moet aangetekend worden dat je voor goede trajecten met het openbaar vervoer sowieso beter 9292 kan gebruiken dan Google Maps.

Het zijn smetten op Quick Route, een app die uitblinkt in zijn interface en bijna een warm bad geeft met de Google-gegevens op de snelle Apple Maps-kaart. Het is fijn om gewoon weer te kunnen zoeken op namen van cafés, trekpleisters en plaatsen die allemaal gevonden worden. Nu nog de puntjes op de i.

Downloaden: Quick Route (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2012, 11:50
Categorie Navigatie
Onderwerpen apple maps, google, openbaar vervoer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.