iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Movie Collector: films verzamelen met trailers in iPhone-app

Movie Collector is een in Nederland ontwikkelde iPhone-app waarmee je kan bijhouden welke films je hebt en hebt uitgeleend. Je kan je collectie doorzoeken op regisseur, acteurs, steekwoorden en meer, en kan trailers bekijken.

Movie Collector iPhone iPod touchDe films die je hebt of de films die je hebt gehad. De films die je misschien nog wilt kopen. In de Nederlandse app Movie Collector kan je ze op een rij zetten en vervolgens terugkijken per steekwoord, genre, kijkwijzer, acteurs, regisseurs en of je ze al dan niet (uit)geleend hebt. Movie Collector voorziet de films zelf van de informatie, een filmposter voor in het overzichtsscherm en met ingang van de laatste update ook een trailer. Vanaf nu is er ook een gratis versie te downloaden.

De echte filmfanaat komt niet aan zijn trekken met Movie Collector free. De gratis versie heeft dezelfde eigenschappen om te zoeken en in informatievoorziening als de betaalde app die voor 1,59 euro over de virtuele toonbank gaat, maar als restrictie geldt dat je er maar twintig films in kan zetten. In de betaalde versie is dat getal onbeperkt, hoewel in de App Store wel een recensie prijkt dat 300 films invoeren de applicatie er beslist niet sneller op maakt. Een in de laatste versie geïntroduceerde bugfix moet voorkomen dat een lijst met een gigantisch arsenaal aan films wordt verwijderd, waar dezelfde App Store-recensie op wijst. De applicatie biedt een automatische backup- en restore-functie.

Zoals in de inleiding genoemd, heb je verschillende filtermogelijkheden in Movie Collector. De steekwoorden (tags) kan je zelf invoeren bij films, zodat je zelf uitgebreid controle kan houden over welke film in welk plaatje past. Er is helaas geen mogelijkheid om films te voorzien van een eigen beoordeling, en ook een filter op je eigen favoriete films ontbreekt op die manier. Tenzij je een beoordeling als tag toevoegt natuurlijk, maar moet toch makkelijker kunnen.

Downloaden:
Movie Collector (€1,59, onbeperkt aantal films)
Movie Collector free (gratis, maximaal 20 films)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2012, 12:15
Categorieën Nederlandse apps, Productiviteit
Onderwerpen film, nederlandse apps, verzamelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.