Phil Schiller: ‘App Store democratischer dan gewone winkel’

Volgens Phil Schiller is het niet moeilijk om snel met een onbekende iPhone-app een hit te scoren. De App Store zou een eerlijk verkoopplatform zijn, waarbij kopers stemmen met hun portemonnee.

Phil SchilleriPhone-ontwikkelaars lieten tijdens een sessie op WWDC weten dat het vrij moeilijk is om de toplijsten van de App Store binnen te dringen. Volgens Apple-topman Phil Schiller is de App Store echter allesbehalve oneerlijk, zo vertelde hij in een interview met The Wall Street Journal. Omdat de App Store geen ruimtegebrek zoals in een fysieke winkel, zou het een democratisch verkoopplatform zijn.

Klanten in de App Store bepalen immers welke app er in de top 100 van de App Store komt te staan door een app te kopen. Phil Schiller zei ook het volgende over de App Store:

De kansen voor software-ontwikkelaars zijn nu groter dan ooit. Iedere dag hoor je verhalen over een nieuwe app die bizar veel wordt gedownload. Je kunt nog steeds ontdekt en een hit worden in een enkele nacht.

Schiller ging er echter niet op in hoe je app uiteindelijk het beste ontdekt kan worden. Ontwikkelaars op WWDC stellen dat veel iOS-gebruikers een app pas zien wanneer hij in de top 100 van de App Store staat, iets waarvoor hij (in de Amerikaanse App Store) inmiddels ontzettend veel gedownload moet worden. Bonobo Pte-ontwikkelaar Ben Hamey stelt dat de App Store qua kernfuncties al sinds het begin hetzelfde in elkaar zit, toen de focus nog lag op enkele duizenden applicaties.

Apple introduceert in iOS 6 een nieuwe App Store, waarin gebruikers een app makkelijk op Facebook kunnen liken. Omdat deze like in de tijdlijn van de koper terechtkomt, zien zijn vrienden de app ook. Wellicht zal dit ontwikkelaars helpen om een nog onbekende app in de App Store makkelijker onder de aandacht te krijgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juni 2012, 15:08
Categorie Uncategorized
Onderwerpen app store, wwdc 2012

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.