Temple Run-opvolger Temple Run Brave op iPad uitgekomen

Disney en Imangi Studios hebben de handen ineen geslagen voor een nieuw deel van de ongelooflijk populaire Temple Run-game voor de iPad. Temple Run Brave speelt zich af in Schotland in verband met Disney's animatiefilm.

Temple Run Brave iPhone iPod touch iPad uitgekomenEr is een nieuwe Temple Run uitgekomen op de iPad. In de opvolger van het ontzettend populaire gratis spelletje ren je opnieuw door eindeloze gangetjes naar een highscore. Dat doe je door razendsnel omhoog of omlaag te vegen op het scherm als er een obstakel aankomt en door muntjes te pakken door de iPad te kantelen. Toch zijn er wel wat bijzonderheden aan Temple Run Brave. Zo is het spel van Imangi Studios gemaakt in samenwerking met Disney!

Temple Run Brave voor de iPadDie heeft het succesvolle spelconcept in een eigen jasje laten gieten voor de aankomende animatiefilm Brave. In het spelletje speel je dan ook met de roodharige, wilde hoofdpersoon uit de film door een kleurrijk Schotland. Met een veeg naar rechts of links zorg je dat je niet in het water valt na een bocht, met een veeg omhoog spring je over kuilen en boomwortels en met een veeg omlaag glijd je onder boomstammen en andere obstakels door. Nieuw voor Temple Run zijn de schietschijven langs de zijkanten van de gangetjes. Door die aan te tikken, schiet Brave er een pijl op af en kan je rekenen op extra punten.

Daar gaat het nog steeds om in Temple Run Brave: zoveel mogelijk punten. Door onderweg muntjes te sparen, kan je power-ups kopen die je weer op weg helpen naar hogere scores en nog meer muntjes, en zo ‘koop’ je jezelf eigenlijk een weg naar een hogere score. Zo voelt het gelukkig niet als je het speelt: Temple Run Brave verzint de levels voor je ter plekke, waardoor je elke keer een ander parcours krijgt voorgeschoteld en altijd in opperste concentratie op het scherm aan het vegen bent.

Een andere bijzonderheid is dat Temple Run Brave 79 cent kost. Dat is geen hoog bedrag voor een spelletje dat je binnen no-time verslaafd kan krijgen, maar wel opmerkelijk gezien je echt geld kan uitgeven aan in-game muntjes en het een promotiespelletje van Disney is. Daarbij is voorganger Temple Run gratis te downloaden en kosten ook aanstekelijk leuke genregenoten als Aby’s Escape en Subway Surfers (App Store-links) geen geld. Gelukkig behoort Temple Run Brave zonder twijfel tot de beste spellen van het genre.

Downloaden: Temple Run Brave (€0,79, ook geschikt voor iPhone)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juni 2012, 14:41
Categorie Games
Onderwerpen disney, game, highscore, temple run

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.