Persona/: Twitter, Facebook, RSS, Instagram en Tumblr in één iPad-app

Persona/ is een totaal nieuwe nieuwsbron op de iPad waarin je je eigen favoriete websites, Google Reader, Twitter, facebook, Tumblr en Instagram kan doorgeven om al het nieuwe van die sites op één Flipboard-achtige plek te zien.

Persona: nieuws RSS Twitter Facebook lezen op de iPadApps die sociale netwerken en je eigen nieuwsbronnen aggregeren en in een sjieke papier-achtige vorm gieten zijn populair. Dat bewijst de populariteit van de iPad-app Flipboard wel. Persona/ is een gloednieuwe app die ongeveer hetzelfde doet. Je voert je RSS, Google Reader, Twitter, Facebook, Tumblr en Instagram-gegevens in en voortaan kun je alle laatste berichten uit die netwerken in één app lezen. In het geval van Facebook en Twitter fungeert Persona/ zelfs als cliënt en kun je privéberichten, chats en mentions teruglezen.

Een volwaardige cliënt is Persona/ voor de sociale netwerken niet. Zo kan je zowel op Twitter als op Facebook geen foto’s uploaden en ontbreekt ook de mogelijkheid om een totaaloverzicht van je volgers en vrienden te zien. Aangezien je wel geschreven reacties kan schrijven en publiceren op de netwerken, mag het echter geen groot minpunt heten voor deze nieuwe app die zich toelegt op het samenbrengen van al je nieuwsbronnen op één stijlvolle plek. Persona Twitterfeed met overzichtsbalkPersona/ laat naast de laatste berichten van je sociale netwerken, ook de laatste berichten zien van de websites die je per RSS aangeeft te willen volgen. Je hoeft alleen maar een webadres in te voeren om er standaard de laatste artikelen van te kunnen lezen. Je kan alle bronnen bij elkaar gooien in de Home timeline, maar met een knop centraal onderin kan je ook je specifieke netwerken per bron bekijken.

De layout is overzichtelijk en altijd hetzelfde: links staat het nieuwste bericht. Hoe verder naar rechts, hoe ouder het bericht. Als er een link in een bericht staat, zie je aan een icoontje bovenin of het een afbeelding of video betreft. En als de ruimte het toelaat, staan er meerdere berichten in één kolom. Druk op een bericht en je krijgt het in volledig scherm te zien. Als er link in staat, opent de webpagina ervan automatisch in de app. Als een tweet een reactie is op een andere tweet, zie je de gespreksgeschiedenis er meteen bij. Je kunt altijd met swipes naar links of rechts naar het volgende of vorige bericht gaan. Met de back-knop linksonder, keer je terug naar het nieuwsoverzicht. De centrale knop onderin de balk geeft toegang tot de verschillende bronnen per stuk. Zo kan je makkelijk switchen tussen Instagram-foto’s en de laatste berichten van een blog dat je volgt, bijvoorbeeld.

Persona/ is gratis te downloaden en bevat dan ondersteuning voor Twitter, Facebook en RSS-feeds van handmatig toegevoegde websites. Voor integratie met de RSS-dienst Google Reader, Instagram en Tumblr betaal je 79 eurocent per stuk. Dat de opties geld kosten is ook niet zo vreemd: de netwerken worden niet ondersteund door Flipboard, zodat Persona/ een monopoly hierop in deze vorm heeft. De eerste versie van Persona/ is al een zeer indrukwekkende app en als de applicatie zich doorontwikkelt op gebied van snelheid en sociale-netwerk functies, kunnen zowel RSS-apps als Flipboard een zware tijd tegemoet zien.

Downloaden: Persona/ (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 januari 2012, 12:32
Categorie Nieuws
Onderwerpen facebook, flipboard, instagram, karaoke, rss, tumblr, twitter

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.